Privatizarea Oltchim, la sfârșit de drum. Arpechim rămâne al nimănui

Consiliul Concurenței și CSAT au aprobat vânzarea Oltchim către combinatul Chimcomplex Bârnzești controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza. În schimb, Arpechim a rămas nevândut, nefiind dorit de către noul deținător.
”Privatizarea Oltchim e pe ultima sută de metri. Mulțumim tuturor factorilor implicați în realizarea tranzacției. Statul român și-a făcut datoria în ceea ce privește finalizarea acestei privatizări. Cumpărătorul trebuie să achite suma de 127 de milioane de euro în maximum 20 de zile. Nu avem informații care să ne dea emoții referitoare la plată. Am avut nenumărate discuții cu oficialii Chimcomplex care ne-au asigurat că au banii pregătiți”, a declarat Bogdan Stănescu.
Chimcomplex cumpără pachetele 1-5 şi parţial, pachetul 7, respectiv pachetul Clorosodice, pachetul Oxi-alcooli, polioli, servicii pe teren, pachetul Vagoane şi parţial pachetul VCM/PVC.
”Celelalte pachete care nu au fost privatizate rămân în proprietarea firmei mamă urmând a fi vândute celor interesați”, a explicat Bogdan Stănescu.
Ultima tentativă eșuată de privatizare a companiei a fost în 2012, când Dan Diaconescu, patronul OTV pe atunci a câștigat licitația de privatizare. Combinatul Oltchim a  raportat afaceri de 833 de milioane de lei pentru primele nouă luni ale anului, cu 16% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Tot față de aceeași perioadă, profitul net s-a dublat la 84 de milioane de lei. 
M.M.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea