Taxa de poluare, în funcție de mașini

Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a anunțat că în două săptămâni va fi finalizat proiectul de act normativ care va reglementa noua taxă auto. Potrivit ultimelor declarații, contribuțiile se vor plăti în funcție de gradul de poluare al autovehiculelor.

”Vom reuși să finalizăm și să spunem: așa se va întâmpla pentru fiecare autovehicul în parte, dar nu va fi taxă. Vor fi niște contribuții care să ducă cu gândul efectiv la poluare, adică poluatorul să plătească, cel care are o mașină mai veche să plătească ceva, cine are hybrid are și el un cuantum de plătit. Undeva peste două săptămâni, înainte ca bugetul de stat să fie aprobat de Parlament, noi o să trebuiască să finalizăm și să ne și prezentăm public cu forma finală, astfel încat ea să fie supusă dezbaterii publice”, a declarat Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului
Mai mult, ministrul a mai precizat că vor fi perioade de grație pentru ca cetățenii să se acomodeze și să se informeze. ”Ceva o sa fie și de la 1 ianuarie, dar o să fie etapizat, ca toată lumea să fie informată, ca fiecare cetățean să știe ce alege”, a mai completat Gavrilescu.

 

Programul Rabla se modifică

Ministrul Gațiela Gavrilescu a mai susținut că în următoarea perioadă vor mai fi modificări ale programului Rabla. ”Lucrăm la modificarea Rabla Clasic, vrem să-l îmbunătățim, inclusiv cel pe 100% electice, să modificăm prima de casare, să vedem ce să facem să înghițim cât mai multe mașini vechi, astfel încât să putem să-i determinam pe români să se ducă să-și achiziționeye mașini noi”, a mai declarat ministrul.
M.M.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea