Spectacol extraordinar! Câștigătorii primei ediții a Festivalului de muzică lăutărească de la Ștefănești

Iubitorii de muzică lăutăreasca veche, dar și de muzică instrumentală, au avut parte de două seri de excepție la Ștefănești. Aflat la prima ediție, Festivalul național de muzică lăutărească “Ionică Dinu” a adus bucuria, muzica și talentul pe scena Centrului Cultural din orașul Ștefănești. Evenimentul organizat prin eforturile managerului Centrului Cultural, Lavinia Năstase, cu sprijinul primarului Ioana Dumitru, i-a încântat pe locuitorii orașului, care au fost prezenți în număr mare. Spectacolul s-a terminat joi seara cu toți spectatorii în picioare, în aplauzele acestora.

Constantin Lătărețu, concert de excepție la festival

Juriul concursului a fost format din profesioniști - artiști și profesori. Președintele juriului a fost cunoscutul lăutar Constantin Lătărețu, un prieten al Laviniei Năstase, cea care l-a și convins să participe la eveniment. De altfel, e pentru prima dată în viața sa de artist când acesta acceptă să fie președinte de juriu. Ca prima ediție a Festivalului să fie una de neuitat, Constantin Lătărețu, a sustinut și un recital special pentru ștefăneșteni. Cunoscutul lăutar a acordat și un premiu special unei concurente - Diana Monete, din Slatina. De asemenea, concurenții au fost acompaniați de taraful profesionist al Școlii Populare de Arte Pitesti, condus de dr. prof. Catalin Iancu. 
Joi seara, pe 22 noiembrie, a fost gala laureaților, fiind anunțați concurenții care au câștigat premii în bani, dar și simpatia publicului și a membrilor juriului. Marele premiu, de 1500 lei, și trofeul Festivalului a ajuns la Traian Alexandru, din București. A existat și o concurentă din Ștefănești, de doar 13 ani - Dima Ioana, care s-a clasat pe locul III.
“Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat pentru ca acest festival să aibă loc. Felicit toți participanții, toți câștigătorii, prestigiosul juriu, pe dvs, ștefăneșteni, piteșteni, argeșeni”, a declarat primarul orașului Ștefănești, Ioana Dumitru, de pe scena Centrului Cultural.
Manifestarea s-a dorit a fi un omagiu adus breslei lăutarilor de Argeș, cea care după anul 1848 s-a stabilit la București, încântand lumea cu talentul lor. De altfel Ionica Dinu, originar din Ștefănești, a fost un muzicant foarte cunoscut al vremurilor sale, care a cântat inclusiv în Franța și Rusia.
“Ce s-a întâmplat pe parcursul acestor două zile la Ștefănești, a fost un act cultural și un omagiu adus primilor lăutari datorită cărora România a triumfat în lume. A fost doar prima ediție, vom organiza acest eveniment în fiecare an”, a precizat și Lavinia Năstase, managerul Centrului Cultural Ștefănești.
Lista completă a câștigătorilor primei ediții a festivalului național de muzică lăutărească “Ionică Dinu” și a premiilor acordate este următoarea:
# Traian Alexandru - trofeu- 1500 lei;
# Cârciumaru Andrada - locul I -1000 lei;
# Borcea Ștefan- locul I- 1000 lei;
# Chivu Marius- locul II- 700 lei;
# Dinescu Dragoș- locul II- 700 lei;
# Dima Ioana- locul III- 300 lei;
# Neațu Gabriel- locul III- 300 lei;
# Ion Florin –locul III- 300 lei;
# Gagiu Mario- locul III- 300 lei;
# Mârzacu Ionuț, Chiță Daniel, Maria Ioana- mențiune- 250 lei.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea