Nereguli la Baza Turistică Pitești! Lipsesc bunuri de peste 10.000 lei

Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeș, în urma deciziei directorului Laurențiu Achimescu, a trimis o echipă la Baza Turistică Pitești pentru a realiza inventarul în cadrul centrului. Decizia a venit după ce Florean Vișan, șeful Serviciului Centre de Agrement din cadrul DJST Argeș, s-a stins din viață, după o luptă cu o boală necruțătoare, cancer la colon. În urma controlului au fost găsite mai multe nereguli, unele dintre ele greu de explicat.
În ultimii ani, Baza Turistică Pitești a fost punctul de pornire a unor scandaluri în cadrul conducerii DJST Argeș, între directorul Achimescu și fostul director adjunct, Adrian Bughiu, actualul subprefect al județului. Bughiu îi acuza pe Achimescu și pe Vișan de mai multe nereguli. Drept urmare, s-au făcut controale din partea Ministerului Tineretului și Sportului. Ba mai mult, Baza Turistică Pitești a fost controlată și de organele legii, în vara anului 2017. Se pare că de-a lungul timpului a existat o „mică” problemă cu evidenţa turiştilor sau muncitorilor cazaţi în cadrul Centrului.

„Au fost constatate, la prima vedere, mai multe nereguli”

Despre inventarul realizat la Baza Turistică Pitești am stat de vorbă cu directorul adjunct al DJST Argeș, Dan Oprea, cel care a fost și președintele comisiei de inventariere. „S-a făcut inventar și au fost constatate, la prima vedere, mai multe nereguli. Le-am declarat și rămâne de văzut ce se va întâmpla. Este vorba de lipsă de lenjerie și veselă. Noi am făcut inventarul la obiecte mijloace fixe. Au fost numărate toate obiectele de inventar. S-au găsit bunuri lipsă în valoare de peste 10.000 lei”, ne-a precizat Dan Oprea, directorul adjunct al DJST Argeș.
Problema este că după moartea lui Vișan, cel care se ocupa de administrarea Bazei Turistice Pitești, Direcția de Sport Argeș nu știe de la cine ar putea să recupereze valoarea bunurilor dispărute. „La Baza Turistică Pitești s-a făcut inventar. Rămâne de văzut dacă sunt cu adevărat nereguli. Trebuie să vedem cine și le asumă și ce se întâmplă cu ele. Comisia a tras concluzia că sunt niște lipsuri și directorul trebuie să stabilească cumva cine răspunde. E o situație delicată…. ”, ne-a mai precizat directorul adjunct.

Laureniu Achimescu: „Dacă de acolo s-au luat bani, eu nu am nicio implicare”

Au existat și alte probleme la Baza Turistică Pitești. Pe lângă faptul că după ce a fost anunțat controlul Direcției mai mulți oameni aflați în chirie la centrul de agrement s-au făcut imediat nevăzuți, au existat probleme și cu facturile din contabilitate. Mai precis, nu fost găsite mai multe facturi. „Au fost niște nereguli. Nu mari, dar au fost. Am dat ordin să se facă un inventar. Nu s-au găsit toate bunurile, dar acestea poate s-au stricat, pierdut etc.”, ne-a precizat directorul Laurențiu Achimescu, însă fără a recunoaște că lipsesc bunuri de peste 10.000 lei.
Întrebat dacă s-au obținut bani ilegal la Baza Turistică Pitești, Achimescu ne-a precizat: „Dacă de acolo s-au luat bani eu nu am nicio implicare. Eu dau doar o decizie privind prețurile și șeful de Complex are responsabilitate acolo 100%. Ilegal nu prea erau… Într-adevăr, eu nu am găsit niște facturi în contabilitate. Acolo omul a plătit, Vișan le-a dat niște facturi, dar dacă a murit subit nu mai știm ce s-a întâmplat… E o chestie greu de dovedit”, ne-a precizat directorul DJST Argeș, Laurențiu Achimescu.

S-a scos la concurs postul de șef serviciu din cadrul Compartimentului Centre de Agrement

Revenind la decizia directorului Achimescu de a organiza un inventar al bunurilor aflate în cadrul Bazei Turistice Pitești, acest lucru s-a realizat ca urmare a faptului că a fost scos la concurs postul de șef serviciu din cadrul Compartimentului Centre de Agrement. Termenul limită de depunere a dosarelor la concurs este data de 4 decembrie. Condițiile necesare pentru participarea la concurs sunt: studii superioare de lungă durată cu diplomă de absolvire; experienţă în domeniul organizării şi coordonării taberelor naţionale sau locale pentru copii, elevi şi tineret; experienţă în elaborarea proiectelor pentru organizare de tabere pentru copii şi tineret; vechime în muncă cel puţin 5 ani; sănătate foarte bună; cazier curat.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea