Bunurile Fabricii de Cherestea din Stâlpeni, din nou, de vânzare

# Activele acesteia au trecut, anterior, prin mâinile lui ”Nenea” Ivănescu și a doi coreeni
Bunurile fostei Fabrici de Cherestea din Stâlpeni sunt, din nou, scoase la vânzare. SC Stâlpeni Forestal SA a intrat în anul 2009 în insolvență. De lichidarea intreprinderii s-au ocupat, atunci, nu mai puțin celebrii Petre Motrun și Laurențiu Dumitrana. Planul de reorganizare depus, atunci, de cei doi, a fost respins de judecătorul sindic, agentul economic intrând, un an mai târziu, în 2010, în faliment.

La primele licitații nu s-a reușit vânzarea imobilelor, ci doar a unor bunuri fără însemnătate. După ce prețul a scăzut, la începutul anului 2011, imobilele au fost preluate de S.C. NEO CONSTRUCT INDUSTRIAL AG S.R.L., firmă controlată de omul de afaceri Nicolae Ivănescu. Acesta a cumpărat terenurile, construcțiile, stația de epurare, puțul de captare a apei, stadionul de fotbal, cantina, cabana pentru muncitori, utilajele pentru fabricarea cherestelei și parchetului etc. Suma tranzacției – 3.235.537 lei, la care s-a adăugat TVA-ul, în valoare de 776.529 lei.
Numai că fabrica și-a urmat drumul către nicăieri. În toamna aceluiași an, firma lui ”Nenea” vinde proprietatea către S.C. GOLDLINE TIMBER S.R.L. din Pitești, firmei unor coreeni, înființată în primăvara aceluiași an.
Înainte de a cumpăra de la Ivănescu, cei doi coreeni, Kim Insool și Lee Hongkee, cumpără terenurile și clădirile fostului producător de cherestea Foresta Muscel, tranzacție care a costat peste 1.300.000 lei noi.
Activele scoase la mezat au fost evaluate la 445.000 lei fără TVA.
Alături de imobilele menționate, lichidatorul judiciar, Specialsts Trust Insolvency SPRL, din Iași, vinde și un imobil format din teren și construcții, în valoare de peste 8.000.000 lei fără TVA, situat în comuna Lerești, sat Voinești.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea