La Tribunalul Vâlcea a început procesul de revendicare a terenurilor din Pădurea Trivale vândute de Ivănescu la evrei

# Instanța a amânat procesul până în ianuarie 2019
Pe 20 martie 2018, Direcția Silvică Argeș obținea o mare victorie, la Tribunalul Argeș, în dosarul privind posesia a 32,8 hectare de teren din Pădurea Trivale. În primă instanță s-a decis anularea contractelor de vânzare cumpărare, iar terenurile urmau să revină în posesia statului.  Este vorba de cele 32,8 hectare teleportate de la Rătești în Pădurea Trivale și vândute de către Ileana Brătianu  (nepoata lui Ion C. Brătianu) magnatului Nicolae Ivănescu, cel care la rândul lui a vândut o parte dintre ele unor firme evreiești. Patronii a trei firme evreiești, părți în dosar, au solicitat strămutarea cazului, iar Curtea de Apel Pitești a decis ca procesul să se judece la Tribunalul Vâlcea.

Procesul de revendicare imobiliară de la Tribunalul Vâlcea, care îi are ca părți reclamante pe Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice și pe Regia Națională a Pădurilor Romsilva prin Direcția Silvică Argeș, a început pe 9 noiembrie. Dosarul a fost amânat din lipsă de procedură cu pârâta Valeria Stoian, fostul administrator al Orly Forest, una din cele trei firme evreiești implicate în proces. S-a stabilit, în cele din urmă, ca părțile din dosar să fie citate pentru 11 ianuarie 2019. Cert este că dosarul va fi soluționat, cu siguranță, pe parcursul anului viitor.

Procesul strămutat la Tribunalul Vâlcea

Orly Forest, KNA Big Investments și Gov Estate & Investment sunt firmele patronate de oamenii de afaceri din Israel, societăți prin care au fost achiziționate mai multe hectare de teren de la Nicolae Ivănescu. Trebuie menționat că din datele menționate în dosarul judecat, în primă instanță, la Tribunalul Argeș reiese că cele trei firme au achiziționat 22,3 hectare de la Ivănescu pentru circa 3,3 milioane euro. Cum Direcția Silvică Argeș a câștigat, pe fond, anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru cele 32,8 hectare de teren, patronii firmele evreiești riscă să rămână și cu banii dați și fără terenuri.
Aceștia au obținut la Curtea de Apel Pitești strămutarea dosarului din județ. „Admite cererea. Strămută cauza la Tribunalul Vâlcea. Fără cale de atac.”, se arată în hotărârea instanței, pe 24 septembrie.

Tribunalul Argeș i-a dat câștig de cauză Direcției Silvice Argeș

Tribunalul Argeș a decis, în primă instanță, anularea contractelor de vânzare cumpărare. Hotărârea a venit după ce aceeași instanță a stabilit, în decembrie 2015, anularea titlului de proprietate pentru respectiva suprafață de teren, prin hotărâre definitivă și irevocabilă.  „Admite cererea de chemare în judecată formulată de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva prin Direcţia Silvică Argeş, aşa cum a fost completată. Admite cererea de intervenţie formulată de Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice.
Obligă pârâţii să lase în deplină proprietate şi posesie terenul situat în U.P. II Trivale, u.a. 17A%, 17B, 17C, 17A, 13A%, 44A, 44B, 44D, 44AR1, 44R2, aflat pe raza administrativ teritorială a mun. Piteşti. Obligă pârâtul Ivănescu Nicolae să lase în deplină proprietate şi posesie imobilul Canton Silvic Plopilor situat în UP II Trivale, u.a. 44C1 (…) Cu apel în 30 de zile de la comunicare.”, se arată în hotărârea Tribunalului Argeș, pronunțată pe 20 martie a.c.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea