Locuințe protejate pentru adulții cu dizabilități în Băbana și Tigveni

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş a semnat, ca beneficiar, săptămâna trecută, două proiecte cu finanțare europeană.
Două ansambluri cu locuințe protejate vor fi realizate în comunele Băbana și Tigveni. Este vorba despre un „Complex de 3 locuinţe protejate şi centru de zi, comuna Băbana, satul Lupueni” şi despre un „Complex de 4 locuinţe protejate şi centru de zi, comuna Tigveni, satul Bârseştii de Jos”.
Obiectivul proiectelor constă în dezvoltarea de servicii alternative de sprijin pentru viaţa independentă şi integrare în comunitate în scopul creşterii calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi. De construirea şi dotarea unui număr de 3 locuinţe protejate în comuna Băbana vor beneficia 24 de persoane adulte cu dizabilităţi dezinstituţionalizate din cadrul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Piteşti. De cele 4 locuinţe protejate în comuna Tigveni beneficiază 33 de persoane din cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţionala Tigveni. Valoarea totală a proiectului „Complex de 3 locuinţe protejate şi centru de zi, comuna Băbana, satul Lupueni” este de 4.875.770,00 lei, cu TVA, în timp ce valoarea proiectului de la Tigveni se ridică la suma de 5.637.587,19 lei, cu TVA.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea