A fost soluționat dosarul de viol ce demonstrează că poliţia ştia încă din 2013 de sclavii de la Berevoeşti

# Condamnat la 2 ani de închisoare pentru un viol petrecut în urmă cu cinci ani

Un bărbat de 35 de ani a fost condamnat, pe 10 decembrie, la Curtea de Apel Pitești, la doi ani de închisoare pentru viol. Deși fapta a fost petrecută în 2013, dosarul a fost trimis în judecată abia în martie 2018. La câteva luni distanță, inculpatul a fost și condamnat.

Familia bătrânei violate susține că în 2013 au fost audiați de polițiști și „sclavii” de la Berevoești

Un caz cu multe semne de întrebare s-a petrecut în 2013, în comuna Berevoești, în satul cu „sclavi” Gămăcești. Atunci, în casa unei bătrâne, în vârstă de  85 de ani, a intrat cu forța un bărbat care a violat-o fără milă. Mai mult, dosarul se interferează și cu multiplele cazuri de sclavie descoperite la Berevoești. Rudele femeii violate susțin că la Câmpulung, la audieri, au fost aduși într-un maxi taxi, mai mulți rudari condamnați sau cercetați, în prezent, pentru sclavie, dar și o parte din „sclavii” acestora. Se arată astfel că poliția știa, încă din 2013, de persoane care erau exploatate la muncă de către rudarii din Gămăcești. „Au fost aproximativ 40 de persoane aduse la Câmpulung la audieri, într-un maxi taxi care face transportul pe ruta Berevoești – Câmpulung. Inclusiv cei acuzați de sclavie, dar și boschetarii lor au fost aduși la audieri. Le era teamă așa numiților proprietari de sclavi că poliția nu le mai dă înapoi boschetarii, pentru că își va da seama că sunt persoane dispărute. Poliția a luat toți boschetarii la control și i-a trimis înapoi atunci”, ne povestea nepoata femeii violate.

Persoana vătămată a mai trăit doar șase luni de la săvârșirea violului

Într-un final, Ilie Onică din Gămăcești, comuna  Berevoești, a fost condamnat pentru infracțiune pe care a săvârșit-o în urmă cu cinci ani. Acesta a fost acuzat că pe parcursul anului 2013 a intrat în domiciliul unei bătrâne, pe care ar fi violat-o. Persoana vătămată a mai trăit doar șase luni de la săvârșirea violului.
Deși organele de cercetare au obținut numeroase probe, dosarul a fost trimis în judecată abia după cinci ani. Pe parcursul acestui an, inculpatul a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. Acum, familia victimei consideră că acesta a primit o pedeapsă mult prea blândă, comparativ cu fapta săvârșită.

”Condamnă inculpatul O.I. la pedeapsa de 2 ani închisoare, cu executare în condițiile art.57 C.p. 1968, privind persoana vătămată BA. (…) Obligă inculpatul la plata către partea civilă a sumei de 5000 de lei reprezentând daune morale” se arată în soluția Judecătoriei Câmpulung. Decizia este definitivă, după ce Curtea de Apel Pitești a respins apelurile declarate în cauză. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea