Un argeșean a prezidat ședința de coordonare a statelor membre UE la Abu Dhabi

Președintele ALDE Pitești, Robert Tudorache, a prezidat ședința de coordonare a statelor membre ale Uniunii Europene în cadrul celei de a IX-a sesiuni a Adunării Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA). Evenimentul este organizat în perioada 9-15 ianuarie, la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.
Având în vedere că România a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene, înainte de începerea lucrărilor, Robert Tudorache a prezidat ședința de coordonare a statelor Uniunii Europene prezente. Argeșeanul, prin calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Energiei, este primul oficial argeșean care ocupă postura de președinte în cadrul unui eveniment internațional, statut conferit de mandatul pe care țara noastră îl deține de la 1 ianuarie 2019.
Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă (IRENA) este o organizație multinațională independentă. Ea promovează dezvoltarea și implementarea utilizării resurselor regenerabile la nivel mondial prin susținerea politicilor de promovare și a schimburilor de experiență și transfer tehnologic în domeniu. România este membru fondator al IRENA, agenție înființată în 2009.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea