ANAF va iniția verificări fiscale la cele mai mari companii din România

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat săptămâna trecută că a demarat operaţiunea "Iceberg" - o amplă acţiune de verificare fiscală a celor mai mari companii - acoperind toate domeniile de activitate economică din România.
Operaţiunea "Iceberg" se va desfăşura pe întreaga durată a anului 2019 şi presupune intensificarea controalelor şi eficientizarea derulării acestora la companiile mari, se arată într-un comunicat al ANAF. Se dorește menţinerea unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfăşoară activităţi în România.
Principalele direcţii de acţiune ale ANAF, în perioada următoare, sunt: combaterea fenomenului externalizării profitului, verificarea manierei în care companiile mari gestionează relaţiile economice între companii din grupul din care fac parte şi destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin identificarea şi instrumentarea fenomenelor de fraudă fiscală cu implicaţii fiscale negative semnificative asupra bugetului statului. În vederea realizării obiectivelor, la nivelul ANAF s-a constituit o echipă de lucru formată din specialişti din cadrul Agenţiei. Aceștia vor iniţia verificări fiscale la contribuabilii cu activitate de impact în toate domeniile de activitate economică.
Mihai Hiru

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea