Misterul dispariţiei celor 200 de hectare de la Miceşti, în atenţia „Serviciilor”!

Scandalul dispariţiei celor 200 de hectare din comuna Miceşti a intrat într-o nouă fază, după ce primarul Voicu Dumitru (foto) a primit un NUP de pomină din partea DNA Piteşti – mai precis, a procurorului anticorupţie Radu Sevastian, cel care, în perioada în care a condus Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, mai dăduse un NUP, tot primarului Voicu, în aceeaşi cauză. Acum, procurorul Radu Sevastian a închis cu NUP acuzaţiile de corupţie venite pe numele lui Voicu, dar într-o manieră absolut originală. Primarul din Miceşti fusese acuzat de abuz în serviciu şi, pe cale de consecinţă, de corupţie. Fără să cerceteze abuzul în serviciu (fapta generatoare de corupţie), procurorul Radu Sevastian a eliminat acuzaţiile de corupţie şi a declinat competenţa cercetării infracţiunii de abuz în serviciu foştilor săi colegi de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti! Scandalul care s-a iscat de aici a scos în evidenţă şi o altă situaţie interesantă care acum a intrat în atenţia organelor special abilitate şi – după cum au confirmat, neoficial, surse avizate - a serviciilor de informaţii din Argeş, care au pus ochii pe câteva instituţii asupra cărora planează suspiciuni serioase cu privire la săvârşirea unor fapte de corupţie. Astfel, în toamna anului trecut, prin ordinul prefectului Marcel Proca, s-a înfiinţat o comisie pentru inventarierea terenurilor aflate în proprietatea statului pe raza comunei Miceşti, la data de 01.01.1990. Această comisie şi-a finalizat rapid activitatea cu un raport din care rezultă că, la data respectivă, statul a avut în proprietate, pe raza comunei Miceşti, terenuri în suprafaţă de 230,66 hectare. Din documentele existente înainte de 1989 şi de după 1990 rezultă, însă, că este vorba de o suprafaţă de 405 hectare!

Cheiţele sunt la Agropit şi Prodfruct

În 1981 s-a înfiinţat AESCP (Asociaţia Economică de Stat şi Cooperatistă Pomicolă) Mărăcineni, în patrimoniul căreia au intrat, cu aport în terenuri, I.A.S. Piteşti (actualul Agropit), C.A.P. Miceşti şi C.A.P. Mărăcineni. Ulterior, după 1990, asociaţia a încetat să fie funcţioneze, cu o parte din patrimoniul acesteia fiind înfiinţate SC Prodfruct SA şi SC Agropit SA. Ulterior, prin fuziune, Agropit a preluat patrimoniul Prodfruct. În momentul de faţă, se studiază atent modul în care comisia „Proca” (denumită generic astfel, întrucât fostul prefect nu a făcut parte niciodată din acest organism, pe care doar l-a înfiinţat) a ajuns la concluzia că statul nu a avut 405 de hectare  la Miceşti, aşa cum este consemnat în documentele de dinainte de 1990, ci doar 230 – aşa cum constată specialiştii prefecturii, în 2009. Relevante sunt, în această situaţie, documentele constitutive ale Agropit şi Prodfruct, despre care raportul comisiei „Proca” nu suflă o vorbă.

Validările-fantomatice de la Miceşti

Primarul Voicu Dumitru este acuzat pentru faptul că ar fi făcut validări ilegale, prin repetarea unor persoane de pe listele CAP Miceşti, pe listele Agropit şi Prodfruct. Astfel, prin repetarea a 60 de persoane îndreptăţite la reconstituirea dreptului de proprietate la CAP Miceşti pentru o suprafaţă de 73 hectare, s-a ajuns la evidenţierea a 230 de persoane validate pe listele Agropit, pentru o suprafaţă de 256 hectare. Legal, persoanele aflate pe listele CAP Miceşti nu mai puteau fi validate pe listele Agropit şi Prodfruct. Primarul Voicu contestă, bineînţeles, acuzaţiile care i se aduc, îmbrăţişând, fără rezerve, raportul comisiei „Proca” – comisie din care, de altfel, chiar primarul Dumitru Voicu a făcut parte, alături de secretarul Primăriei Miceşti, contribuind la redactarea documentului. Vom reveni pe această temă, pentru a vă prezenta elemente noi, pe măsură ce acestea vor apărea.
Viorel Zorilă

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea