Fugarul cu Porsche Panamera, trimis în judecată

# A gonit cu poliţia pe urmele sale din Piteşti până în judeţul Dâmboviţa

Pe 11 decembrie 2018, Cosmin Viorel Bălșanu din Ștefănești, conducând un Porsche Panamera fără a avea permis de conducere, nu a oprit la semnalele polițiștilor. Drept urmare, acesta a devenit protagonistul unei urmăriri ca în filme! A gonit cu poliţia pe urmele sale din Piteşti până în judeţul Dâmboviţa. În timpul urmăririi, bărbatul de 34 de ani a spart trei filtre de poliţie şi a lovit mai multe maşini, rănind o persoană. În final, automobilul s-a oprit într-un șanț, în localitatea Brăteşti din Dâmbovița. Drept răsplată pentru faptele sale,la începutul acestui an, Cosmin Viorel Bălșanu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești. Bărbatul este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, în stare de recidivă, de o infracțiune de vătămare corporală din culpă și de părăsirea locului accidentului, în stare de recidivă.

Polițiștii au tras șase focuri de armă ca să îl oprească pe inculpat

Pe 11 decembrie 2018, în jurul orei 16.00, poliţiştii Secţiei 3 Piteşti au făcut semnal de oprire unui Porsche Panamera cu numere de Bucureşti. Oamenii legii ştiau că şoferul nu posedă permis. În loc să tragă pe drepta, şoferul a mărit viteza și a efectuat mai multe manevre riscante în trafic pentru a nu fi prins. Deși, polițiștii au tras mai multe focuri de armă, acest lucru nu l-a convins pe inculpat să oprească.
„Autoturismul condus de către inculpat a ajuns în zona Podul Viilor, urmărit de către organele de poliție care, pentru a-l împiedica să își continue deplasarea au efectuat un număr de șase focuri de armă, două în plan vertical și patru asupra părții stânga a autoturismului. Însă, cu toate acestea, inculpatul și-a continuat deplasarea, intrând pe autostrada A1, sensul de deplasare către București, acesta fiind pierdut din raza vizuală în zona km. 110”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

A fost găsit ascuns într-o clădire părăsită

Urmărirea a continuat! Autoturismul în cauză a fost dat în consemn de către lucrătorii de poliție din cadrul IPJ Argeș, Poliție A1 și IPJ Dâmbovița. Acesta a fost reperat de către polițiștii de la IPJ Dâmbovița, pe DN 71, pe raza localității Brătești. După ce a trecut de al treilea filtru de poliție, la intrarea în Brătești, șoferul, în urma unei depășiri, a intrat cu mașina pe sensul opus de mers unde a lovit un autoturism marca Logan. Cele două mașini avariate au ajuns într-un șanț. Şoferul Loganului și o pasageră au fost răniți şi au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.
În Panamera se aflau trei persoane: șoferul Cosmin Bălşanu de 34 de ani, Marius D., de 37 de ani, şi Alexandra D., de 20 de ani. „După producerea accidentului, cei trei ocupanți ai autoturismului marca Porsche Panamera au fugit de la fața locului, fiind urmăriți de către organele de poliție. Martora D.A.F., a fost prinsă la mică distanță de locul accidnetului, în timp ce inculpatul Bălșanu Cosmin Viorel și martorul D.M., au fost localizați într-un imobil părăsit”, mai arată procurorii.

A cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv

Fiind audiat în cauză, inculpatul a recunoscut săvârșirea infracțiunilor de care a fost acuzat. În 2014, Cosmin Viorel Bălșanu a fost condamnat pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, în stare de recidivă. Acesta a fost eliberat condiționat în 2016, cu un rest rămas de executat de 599 de zile. De asemenea, inculpatul a fost condamnat în mai multe rânduri, atât în țară cât și în străinătate, pentru infracțiuni contra patrimoniului și la regimul rutier.
Cu toate acestea, Cosmin Bălșanu a cerut înlocuirea arestului preventiv. „Respinge cererea privind înlocuirea arestului preventiv. …menține măsura arestului preventiv luată față de inculpatul B. C. V., trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, în stare de recidivă, a unei infracţiuni de vătămare corporală din culpă şi a unei infracţiuni de părăsire a locului accidentului sau modificare ori ştergere a urmelor acestuia, în stare de recidivă. …Stabileste termen pentru verificarea măsurii la data de 20.02.2019”, se arată în hotărârea Judecătoriei Pitești.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea