Educaţie prin voluntariat

În perioada iulie – august 2011, voluntarii centrului Europe Direct Argeş s-au implicat în derularea unui frumos proiect, realizat în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului Argeş prin Complexul de Tip Familial Casa Noastră, Complexul de Tip Familial Dumbrava Minunată, Complexul de servicii comunitare pentru copilul în dificultate Sfinţii Constantin şi Elena, Europe Direct Argeş, Centrul de Prevenire, Evaluare şi consiliere Antidrog Argeş, diferite ONG-uri de pe plan local şi anumite instituţii de învăţământ din Piteşti.
Proiectul s-a adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 10-18 ani, proveniţi din familii defavorizate, dar şi elevilor şi voluntarilor care au dorit să se implice în organizarea diverselor activităţi de incluziune a acestora.
Acţiunile au constat în seminarii săptămânale de dezvoltare personală, videoproiecţii, concursuri tematice, dar şi dezbateri interactive pe diferite teme: protecţia mediului înconjurător, sănătate, educaţia civică şi estetică.   
În urma participării în cadrul cursurilor de formare de la Piscul Negru din perioada 27-29 iunie 2011, voluntarii Europe Direct Argeş au putut să aplice cu tinerii din Piteşti implicaţi în proiect, o serie de elemente de educaţie nonformală, făcând ca procesul de învăţare să fie mult mai distractiv. Tinerii au reuşit să dobândească cât mai multe informaţii cu privire la programe şi politici europene într-un timp relativ scurt, fiind încântaţi să descopere noi metode de învăţare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea