În martie, începe judecarea apelului patronului de la „Atac de Argeș”

# Florin Paraschivescu a fost condamnat în primă instanță la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru șantaj

Pe 21 decembrie 2018, Florin Paraschivescu, fostul patron al săptămânalului „Atac de Argeş”, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Pitești la 6 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru şantaj. Atât Paraschivescu cât și Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești au făcut apel în urma deciziei primei instanțe. Curtea de Apel Pitești a stabilit primul termen al apelului pe 19 martie.
Fostul patron de la „Atac de Argeș” a fost condamnat de Judecătoria Pitești la o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru infracţiunea de şantaj. Fiind recidivist, pedeapsa primită de Paraschivescu s-a acumulat cu alta, de doi ani şi 8 luni închisoare, cu suspendare, primită tot în urma unui dosar de șantaj. Vechea pedeapsă a devenit acum una cu executare, iar fostul patron de la „Atac de Argeș”  a fost condamnat în final la 6 ani şi 8 luni de închisoare, cu executare.

Denunțat de primarul de la Albota

Paraschivescu a fost trimis în judecată în 2016 pentru că ar fi șanjat mai mulți primari și persoane publice din județ. Printre cei șantajați de acesta se aflau primarii Ion Georgescu de la Mioveni, Ion Dumitru de la Albota și Gheorghe Stancu de la Bascov, dar și Argentina Culcuş, în acea perioadă directorul Centrului Cultural Mioveni, respectiv Benone Lazăr, patronul companiei de transport – Internațional Lazăr Company. Denunțător în dosar a fost chiar primarul Ion Dumitru de la Albota, care nu ar mai fi suportat presiunile şi atacurile din ziar la adresa familiei sale. După ce a fost denunțat la poliție, rând pe rând și ceilalți au depus plângeri.
Florin Paraschivescu a fost obligat de prima instanță și la plata de daune morale: câte 50.000 lei către primarul Ion Georgescu de la Mioveni și către edilul de la Albota, Ion Dumitru, respectiv 10.000 lei către Argentina Culcuş, fost director al Centrului Cultural Mioveni.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea