Dosarul ”Podul Căteasca”, în pronunțare

# În dosar, sunt cercetați fostul președinte al CJ, Constantin Nicolescu, patronul Zeus S.A., Grigore Dobre, dar și funcționari publici

Săptămâna trecută, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut loc ultimul  termen în procesul „Podul Căteasca”. Principalii „actori” din dosar sunt Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al CJ şi al PSD Argeş, şi Grigore Dobre, fostul patron al firmei de construcţii Zeus. După ce dosarul a fost rejudecat la Curtea de Apel Bucureşti, iar Nicolescu a primit şapte ani şi opt luni de închisoare cu executare, iar Dobre doar vreo patru, acum, în faza de apel, inculpaţii speră să obţină, dacă nu o achitare, cel puţin o reducere a pedepselor cu executare. Pe 13.02.2019 a fost ultimul ternem, pronunțarea fiind anunțată pentru data de 26.02.2019.
Judecarea dosarului, la Curtea de Apel București, a început din februarie 2013. În 4 iulie 2014 se emite o primă hotărâre, în care Constantin Nicolescu este condamnat la 9 ani și jumătate de detenție, iar patronul Zeus, Grigore Dobre, la 5 ani și 2 luni cu executare. Dosarul ajunge la Înalta Curte de Casație și Justiție, care începe judecarea lui în 2015. După opt luni, în data de 20.07.2016, magistrații ” Desfiinţează sentinţa penală mai sus menţionată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă. ”
Dosarul ajunge, din nou, la Curtea de Apel București care, pe 5 mai 2017, l-a condamnat, din nou, pe Constantin Nicolescu, la opt ani de închisoare.
În același dosar au fost condamnați Iuliana Mioara Pintilie - 3 ani de închisoare cu suspendare, Grigore Dobre - 5 ani de închisoare, Aurelia Mirela Florescu - 3 ani cu suspendare, Sabina Elena Bocioacă - 3 ani cu suspendare, Codruța Lavinia Mercea - 4 ani și 5 luni de închisoare, Mihail Gabriel Nicoară - 4 ani și 5 luni de închisoare și Ecaterina Pletoiu - 6 luni cu suspendare. Inculpații Ionel Didea, Olga Stancu și Cristina Dobre au fost achitați de judecători.
Dosarul, devenit între timp extrem de voluminos, se află, de atunci, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Judecarea sa a avut un prim termen pe data de 12.09.2017.
„Sunt judecat politic și dacă aș fi răspuns la anumite lucruri și la anumite presiuni… Văd că e o anumită reţinere. În două mandate am candidat la președinţia CJ din partea opoziţiei. S-au făcut presiuni asupra mea și, consider eu, și asupra celor care au făcut dosarul. Dumneavoastră credeți că eu, după 40 de ani de muncă, experienţă și răspundere, m-aș fi apucat să fac asemenea lucruri precum cele care mi se impută?! Din toată ţara, sunt singurul președinte de CJ judecat pentru școli și pentru pod!”, a declarat, în fața instanței, la începutul anului trecut,  Constantin Nicolescu.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea