Alina Frătică, fost candidat la alegerile pentru Camera Deputaților, prestează muncă în folosul comunității la Bradu

# Soția lui Florin Frătică are de executat 60 de ore de muncă neremunerată ca urmare a ordonanței procurorului Parchetului Tribunalului Argeș # Alina Frătică și-a început deja treaba: „Am făcut curățenie, chestii domestice…”

Alina Frătică, soția lui Florin Frătică - fostul edil de la Bradu, are de executat 30 de zile, echivalentul a 60 de ore, de muncă neremunerată în folosul comunității. Decizia a fost dată în baza ordonanței unui procuror de la Parchetul Tribunalului Argeș care a dat soluţia de renunţare la urmărirea penală într-o cauză în care aceasta era cercetată pentru instigare la fals intelectual şi uzul de fals. În cele din urmă, Alina Frătică s-a ales doar cu prestarea unor ore de muncă în folosul comunității. Începând cu 18 ianuarie, aceasta își „ispășește” orele de muncă la firma Consiliului Local Bradu.

Primăria Bradu: „Activitățile pe care le desfășoară sunt de salubrizare, întreținere a domeniului public și privat al comunei”

Informația ne-a fost confirmată și de Primăria Bradu într-un răspuns oficial, în urma solicitării noastre.
„Frătică-Dragomir Alina Mihaela are de executat 30 de zile (60 de ore) de muncă neremunerată în folosul comunității, în baza ordonanței procurorului nr. 400/P/2013 din data de 29.09.2017, confirmată prin încheierea judecătorului de drepturi și libertăți. Executara muncii în folosul comunității a început în data de 18.01.2019 și se realizează efectiv în cadrul SC HCB Construct Investment SRL, firma Consiliului Local al comunei Bradu. De asemenea, precizăm faptul că activitățile pe care trebuie să le desfășoare sunt de salubrizare, întreținere a domeniului public și privat al comunei”, se arată în răspunsul Primăriei Bradu.

La câte dosare susține că are, nici Alina Frătică nu mai știe firul fiecăruia

Întrebată cum a ajuns să facă muncă în folosul comunității, Alina Frătică vorbește de un dosar despre care nu știe nimeni altcineva. Decât ea! Și culmea, soția lui Florin Frătică l-a băgat în discuție și pe actualul primar din Bradu. Cu toate acestea, Primăria Bradu, în răspunsul oficial emis redacției noastre, menționează negru pe alb că Alina Frătică a primit de executat muncă în folosul comunității într-un dosar deschis de procurori în anul 2013.
„Este un dosar în curs. De fapt, nu este finalizat dosarul. Este unul în legătură cu actualul primar de la Bradu, domnul Stroe. Procuroarea a disjuns partea mea din dosar și împreună am luat hotărârea să fac 60 de ore în folosul comunității. Mai multe nu pot să vă spun că dosarul curge în continuare la Parchet”, susține Alina Frătică. Cert este că la câte dosare susține că are, nici Alina nu mai știe firul fiecăruia… „Nu este vorba despre dosarul din 2013. Este vorba despre un dosar din 2017 sau 2018. Toată lumea îmi spune că este dosarul vechi în care am fost cercetată cu Florin  (nr. soțul ei, Florin Frătică). Nu este vorba de acela. Sunt două dosare diferite”.

Alina Frătică: „Am făcut curățenie, chestii domestice…”

Un lucru este cert Alina Frătică chiar a început munca în folosul comunității la HCB Construct Investment SRL, firma Consiliului Local al comunei Bradu. „Am început să muncesc la HCB, dar mai am de făcut ore acolo. Lucrez ceea ce mă pune șeful de acolo să fac. Am făcut curățenie, chestii domestice… Ce pot să fac, că nu pot să dau cu sapa?! Aș da, dacă e necesar!” ne-a mai precizat Alina Frătică.
Vă reamintim că la alegerile parlamentare din 2016, Alina Frătică a fost pe a doua poziție pe lista Partidului Mișcarea Populară pentru Camera Deputaților.

S-a ales cu muncă în folosul comunității, dar a scăpat de acuzații de instigare la fals intelectual şi uz de fals

Alina Frătică a fost cercetată, alături de alte două persoane, într-un dosar deschis în anul 2013 de Parchetului Tribunalului Argeș pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la fals intelectual şi uzul de fals. Pe 12 decembrie 2017, Tribunalul Argeș a admis soluția Parchetului de renunţare la urmărirea penală în cauză. „În baza art. 318 al.15 C.p.p. admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş şi confirmă ordonanţa nr.400/P/2013 din data de 29.09.2017 privind soluţiile de: renunţare la urmărirea penală în cauza având ca obiect săvârşirea infracţiunii de fals intelectual , prev. de art. 321 alin. 1 c.p., săvârşită de numita I.M.; - renunţare la urmărirea penală în cauza având ca obiect săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals intelectual , prev. de art. 48 c.p. rap. art. 321 alin. 1 c.p., săvârşită de numita P.A.O.; - renunţare la urmărirea penală în cauza având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de instigare la fals intelectual şi uzul de fals, prev. de art. 47 c.p. rap. art. 321 alin. 1 c.p. şi art. 323 c.p., săvârşite de numita Frătică Dragomir (fostă Guşe) Alina Mihaela. (…) Obligă pe numita Frătică Dragomir (fostă Guşe) Alina Mihaela la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 150 lei reprezintă cheltuieli efectuate în cursul urmăririi penale. Definitivă”, se arată în hotărârea Tribunalului Argeș.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea