Valentin Bănică, președintele Colegiului Medicilor Argeș: „Până acum nu am detectat medici care să profeseze fără drept”

# De săptămâna trecută, se verifică, în Argeș, dreptul de practică al medicilor
Scandalurile recente în care au fost implicate persoane care activau în sistemul medical românesc fără a avea acest drept au declanșat acțiuni de control la nivel național. Așadar, Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor din România au semnat un protocol în urma căruia urmează să fie verificați toți medicii. Practic, vor fi verificate documentele și statutul medicilor care profesează în spitalele din țară.
De luni, 4 martie, controlul a început și la unitățile sanitare din Argeș. Conform președintelui Colegiului Medicilor Argeș, dr. Valentin Bănică, în primă fază, vor fi verificați furnizorii de dermatologie, de chirurgie plastică și reparatorie atât din spitale cât și ambulatoriu.
Acțiunea are loc în urma organizării unei comisii mixte, formată din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Colegiului Medicilor. Ea se va desfășura în județul nostru între lunile martie și aprilie. DSP-ul va controla condițiile igienico-sanitare și cei de la Colegiul Medicilor vor face verificări pe probleme de personal.
„Este o comisie în care Colegiul Medicilor își aduce partea vizavi de competența de libera practică a fiecărui medic. Trebuie să confirmăm dacă medicii au pregătirea necesară pe specializarea în care lucrează. Practic un control al actelor medicului respectiv… Este prima acțiune derulată în Argeș pentru că această colaborare a început acum o lună printr-un act semnat între Minister și Colegiul Național. La cererea Ministerului a  fost făcută această colaborare ca să se verifice mai amănunțit situația. La noi în județ acțiunea a început de luni 4 martie. În primă etapă este vorba despre controlul furnizorilor de dermatologie, de chirurgie plastică și reparatorie atât din spitale cât și ambulatoriu”, ne-a precizat dr. Valentin Bănică, președintele Colegiului Medicilor Argeș.

Dr. Bănică: „Deocamdată nu s-a descoperit nimic în neregulă în Argeș”

Conform protocolului, între Minister și Colegiul Medicilor se vor comunica datele și informațiile în legatură cu dreptul de practică al medicilor, specialitățile și calificările profesionale dobândite de medici, sancțiunile aplicate, existența unor avize și autorizări, informările și atentionările primite prin sistemul IMI.
Vizavi de faptul că în ultima vreme, la nivel național, au iesit la suprafață mai multe cazuri de medici care profesau fără a avea acest drept, președintele Colegiului Medicilor Argeș ne informează că în județul nostru nu au existat astfel de cazuri până în prezent.„Nu am detectat medici care să profeseze fără drept. Deocamdată nu s-a descoperit nimic în neregulă”, a mai adăugat dr. Valentin Bănică.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea