Strategia serviciilor comunitare - la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș

La începutul lunii martie, s-a desfășurat la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, un Curs de formare pentru bibliotecarii implicați în proiectul național Code Kids-Copiii fac coding în bibliotecile publice. Cu un titlu atrăgător, „Strategia serviciilor comunitare” - cursul susținut de Ovidiu Ana, director de formare în cadrul Fundației Progress, a concentrat o mulțime de idei. 
„Am vorbit despre cum putem construi o viziune comună despre rețeaua de biblioteci publice din Argeș și am identificat cele mai bune modalități pentru a implementa această viziune atât în interiorul bibliotecii cât și în exteriorul ei. Dar care este misiunea bibliotecilor locale așa cum au definit-o doamnele bibliotecar la curs? Biblioteca este CENTRUL comunității care oferă informații, servicii, spațiu de dezvoltare și recreere, pregătind utilizatorii pentru viitor. Suntem siguri că doamnele bibliotecar din localitățile Bradu, Bogați, Merișani, Aninoasa, Vlădești, Rucăr, Topoloveni, Poienarii de Muscel, Mușătești și Pitești participante la instruire, vor face față provocărilor, dar și obstacolelor care le va sta în cale și la următoarea întâlnire ne vor prezenta poveștile lor de succes, ce ne poate inspira și pe noi…cine știe! Muțumim trainerului nostru, pentru timpul de calitate pe care l-am petrecut împreună!”, au precizat reprezentanții Bibliotecii Județene.
„Am fost încântat să facilitez această sesiune de formare cu bibliotecari din Argeș și m-am bucurat de rezultatul evenimentului. Comunitățile mici din județ au nevoie de serviciile bibliotecarilor și avem încredere în schimbarea pe care o produc - de la instruirea copiilor în programare până la serviciile inovative pentru pensionari, șomeri sau parteneriatele cu alte organizații care ajută comunitatea să se dezvolte”, a mărturisit încântat trainerul Ovidiu Ana.
Mihaela Penaru

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea