Eveniment editorial. Dresorul de îngeri, cea de-a 31-a carte a lui Dan Rotaru

Săptămâna trecută,  a văzut lumina tiparului cea de-a 31-a carte de poezie a lui Dan Rotaru, piteșteanul (prin adopție) care, în ultimii ani, este purtătorul de stindard al creației poetice locale. Senior al literaturii române, deși a albit, Dan Rotaru, iată, mai zidește, tinerește, cu trudă, o cărămidă în propriul templu poetic. Templu înălțat serios, prin această ultimă creație, care cuprinde 187 de sonete, ediție de lux. Pentru a fi disponibilă și în urbea noastră, cartea trebuie solicitată, de cei care iubesc poezia, librarilor! Altfel, poate fi comandată, online, de pe site-ul editurii, www.tipomoldova.ro, unde se găsesc, încă, și creații anterioare ale celui aici menționat.
Dan Rotaru: „Este a 31-a mea carte, de aproape 200 de poeme, tipărită în condiții grafice de lux. Mulțumesc, pe această cale, sponsorului, domnul Nicu Constantin, bunelor prietene Cristina Miliare și Ștefania Laza precum și medicului Adrian Mitu, autorul fotografiei de copertă. Fără ajutorul acestora, nașterea și cunoașterea cărții ”Dresorul de îngeri” nu ar fi fost posibilă”. Sponsorul ediției este S.C. IOMCOOP S.A., Sibiu.
Tânărul, prin poeziile sale, Dan Rotaru, nu se oprește aici. Scrie, cu abnegație, își autoimpune un program draconic, ce începe la 5 dimineața. Totul pentru poezie. Săptămâna aceasta, pregătește intens, pentru editură și tipar, o nouă carte, ce se va numi ”Egeea”. Un alt proiect, de anvergură, își va găsi finalizarea în această vară. Este vorba de publicarea, într-o singură carte, a eseurilor publicate, săptămânal, timp de trei ani și jumătate, în „Curierul Zilei” și, mai ales, în „Argeșul”. Tomul va avea dimensiuni impresionante, se va numi ”Ordinea sufletului” și va avea circa 1000 de pagini.
Dan Rotaru: „Sunt eseuri, într-adevăr, dar eu le văd ca pe niște poeme în proză. Este o muncă de trei ani și jumătate, din care aproximativ trei ani la Argeșul, în suplimentul literar ”Săgetătorul”.
Iar nouă nu ne rămâne decât să ne plecăm în fața celui care, de ani, zilnic, se împarte, prin poezie, prin frumos, altora. Felicitări călduroase, maestre!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea