Masacrarea pădurilor continuă! Pădurari trimiși în judecată pentru abuz în serviciu, delapidare și furt de arbori

# Inculpații aveau organizată o adevărată rețea prin care să urmărească controalele poliției astfel încât să le evite, beneficiind și de sprijinul organelor silvice, prin pădurarii implicați # Pădurarii au fost dați afară de la Ocolul Silvic Topoloveni

În noiembrie 2017, oamenii legii au organizat 11 percheziţii la persoane suspectate de tăiere ilegală şi furt de lemne. Au avut loc 10 descinderi la Călineşti şi una în comuna Priboieni. Printre cei vizaţi s-au numărat şi doi pădurari bănuiţi că erau mână în mână cu hoţii de lemne din Călinești.  Recent, polițiștii  din cadrul Poliției Oraşului Topoloveni au finalizat cercetările în cauză. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de trimitere în judecată.
Unsprezece persoane urmează să fie trimise în judecată într-un dosar complex. Printre inculpați se află și doi pădurari, din cadrul Ocolului Silvic Topoloveni, Ion Haica şi Nistor Haica, din comuna Călineşti, acuzați de abuz în serviciu, delapidare, tăinuire și furt de arbori. Pe parcursul cercetărilor, față de cei doi pădurari au fost emise și două mandate de arestare preventivă.
De fapt, pădurarii erau pe mână cu rudarii din satul Râncăciov, comuna Călineşti.
Din cercetări, polițiștii au stabilit că: „în perioada iulie - octombrie 2017, opt persoane cu vârste cuprinse între 28 și 54 de ani, toți din Călinești, ar fi sustras arbori de pe raza Ocolului Silvic Topoloveni, cu complicitatea a doi angajați ai ocolului silvic”, se arată înr-un comunicat emis de IPJ Argeș. Cele opt persoane sunt acuzate de săvârșirea infracțiunilor de tăiere şi furt de arbori.

Trimis în judecată după ce a formulat denunțuri nereale

În cauză, a fost trimisă în judecată și o altă persoană pentru tăinuire, inducerea în eroare a organelor judiciare şi favorizarea făptuitorului. Din cercetări, conform IPJ Argeș, un bărbat de 46 de ani, tot din Călinești, ar fi încercat să inducă în eroare organele judiciare și să favorizeze făptuitorii, formulând denunțuri nereale. Mai precis, acesta în timp ce a fost depistat că achiziționase lemne fără documente de proveniență a făcut plângere penală pe numele altor persoane, în acest mod încercând să ducă în eroare oamenii legii. Pentru fapta sa, bărbatul s-a ales și el cu dosar penal.

Șase autovehicule, indisponibilizate

În urma perchezițiilor desfășurate, în noiembrie 2017, la locuințele persoanelor acuzate de furt de arbori au fost luate mai mult măsuri. Organele judiciare au indisponibilizat șase autovehicule, între care şi un Audi ce aparţine unui pădurar (foto), un ATV, 25 de motoferăstraie, suma totală de aproximativ 30.000 de lei și cantitatea de 25 de metri cubi material lemnos.

Cei doi pădurari, dați afară de la Ocolul Silvic Topoloveni

În perioada iulie - octombrie 2017, persoanele în cauză ar fi tăiat şi comercializat ilegal peste 200 de metri cubi de material lemnos fără respectarea regimului silvic. În acest fel s-a creat un prejudiciu de circa 125.000 de lei. Oamenii legii au demonstrat, în dosar, că inculpații aveau organizată o adevărată rețea prin care să urmărească controalele poliției astfel încât să le evite. Mai mult, beneficiau și de sprijinul organelor silvice, prin pădurarii implicați. Ca urmare a cercetărilor și măsurilor luate de polițiștii argeșeni în dosar, Ocolul  Silvic Topoloveni a luat decizia de a-i da afară pe cei doi pădurari.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea