Președintele ALDE Pitești Robert Tudorache, la reuniunea ministerială a Inițiativei de Cooperare Regională în Centrul și Sud-Estul Europei

Președintele ALDE Pitești, Robert Tudorache a participat, lunea trecută, la Palatul Parlamentului, în calitate de secretar de stat în cadrul ministerului Energiei, la reuniunea ministerială a Inițiativei de Cooperare Regională în Centrul și Sud-Estul Europei  (CESEC), alături de Anton Anton, ministrul Energiei. Aceasta este a doua reuniune ministerială CESEC găzduită de ministerul român al Energiei.

”Evenimentul, organizat de ministerul Energiei sub egida președinției României la Consiliul Uniunii Europene, are ca principal obiectiv îmbunătățirea cooperării regionale între statele Europei Centrale și de Sud-Est în domeniul energiei. În cadrul evenimentului au fost semnate și granturile pentru energie aferente Mecanismului pentru Interconectarea Europei. Reuniunea CESEC precede reuniunea informală a tuturor miniștrilor energiei din statele membre ale Uniunii Europene, care va fi găzduită tot la Palatul Parlamentului și unde vor fi abordate teme vitale în privința viitorului energetic în spațiul comunitar. La reuniunea care va fi prezidată de ministrul Anton Anton va participa și comisarul european pentru Energie și Schimbări Climatice, Miguel Arias Canete. Reuniunea informală va aborda într-o primă sesiune de lucru prioritățile viitorului sistem energetic din UE, în perspectiva asigurării tranziției energetice post-2020. Cu această ocazie vor fi creionate prioritățile, în contextul în care Președinția României la Consiliul Uniunii Europene are ca obiectiv adoptarea unui set de concluzii ministeriale pe această temă, cu ocazia Consiliului Energiei, din data de 25 iunie 2019", a precizat președintele ALDE Pitești, Robert Tudorache.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea