Program de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii în anul 2019

# La nivelul județului Argeș, cantitatea de lână estimată a fi comercializată în anul 2019,  este de 276 348 kg.
În registrul unic de evidență a beneficiarilor gestionat de Direcția pentru Agricultură Județeană  Argeș s-au înregistrat 330 de beneficiari având un număr total de 90449 capete ovine. La nivelul județului Argeș, cantitatea de lână estimată a fi comercializată în anul 2019,  este de 276 348 kg.
Pentru anul 2019, perioada de cerere în care producția de lână poate fi valorificată este perioada cuprinsă între data de 29 martie – 30 septembrie 2019, inclusiv.
Solicitanții înregistrați în Registrul unic au obligația să depună la Direcțiile pentru Agricultură  Județene documentele justificative care să ateste comercializarea producției de lână obținute până la data de 1 noiembrie 2019, inclusiv.
Cantitatea de lână comercializată se realizează către un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii, direct sau printr-un intermediar care are încheiat un contract de livrare lână cu un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii.
Documentele justificative  sunt factura/fila/filele din carnetul de comercializare din care să rezulte cantitatea de lână comercializată. În cazul intermediarului, acesta trece pe fila/filele din carnetul de comercializare al crescătorului de ovine numărul contractului încheiat cu un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii.
Valoarea sprijinului financiar reprezentând ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de 1 leu/kg lână comercializată. Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăşi suma de 15.000 euro pe durata a 3 exerciţii financiare.
Informații suplimentare se pot obține la sediul D.A.J. Argeș, din str. Armand Călinescu, nr. 44, Pitești,Tel.:/Fax: 0348 405 032; 0348 405 033sau e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea