Deputatul Drăghici, mai tare ca programul ministrului Dezvoltării Regionale

# De ziua lui, Mircea Drăghici l-a adus pe viceprim-ministrul Daniel Suciu la Curtea de Argeș # Ministrul Dezvoltării: „Cred că m-a chemat ca să îi spun «La mulți ani!»”

Mircea Drăghici l-a convins pe viceprim-ministrul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, să vină, special, la Curtea de Argeș ca să semneze contractul cu finanțare europeană implementat în municipiu: ”Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil și durabil”.

Și asta în condițiile în care, pe site-ul MDRAP, la programul ministrului, se menționa că se vor semna un număr de 5 contracte de finanțare la Pitești, inclusiv cel din orașul Basarabilor, în sala Consiliului Județean Argeș. Deputatul Drăghici a arătat că este mai tare ca programul ministrului și l-a convins pe acesta să ajungă în jurul orei 8.00 la Primăria Curtea de Argeș. La persuasiunea deputatului, ținând cont că, în acea zi, era și ziua de naștere a lui Mircea Drăghici, ministrul Daniel Suciu a acceptat, în cele din urmă, invitația. După semnarea contractului, deputatul Drăghici nu a mai binevoit să participe la Consiliul Județean Argeș și la semnarea celorlalte patru contracte, alături de colegii parlamentari din Argeș și de autoritățile județene. Drăghici și-a arătat, încă o dată, prietenia față de primarul Constantin Panțurescu de la Curtea de Argeș, dar și „superioritatea” față de colegii din PSD Argeș.

Ministrul Dezvoltării: „Cred că m-a chemat ca să îi spun «La mulți ani!»”

Pe 8 aprilie, Ministrul Dezvoltării Regionale și echipa sa au venit în Argeș pentru a semna 5 contracte pe fonduri europene. Conform comunicatului MDRAP: „Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice se va afla luni, 8 aprilie 2019, începând cu ora 10.00, la Pitești (CJ Argeș), unde va semna 5 contracte de finanțare prin Programul Operațional Regional, în valoare totală de peste 33 de milioane de euro, și se va întâlni cu reprezentanți ai autorităților publice locale”. Toate bune și frumoase, doar că pe fir a intervenit deputatul Mircea Drăghici care a insistat ca unul dintre contracte, cel care viza Curtea de Argeș, să fie semnat la primăria din acest municipiu.
Insistența deputatului l-a surprins și pe ministru, care, mai în glumă,  mai în serios, a precizat că a fost chemat să îi zică acestuia: „La mulți ani!”.
„Nu știam exact de ce insistă foarte mult Mircea Drăghici să vin la Curtea de Argeș. Am venit de la Bistrița ieri. Cred că m-a chemat ca să îi spun «La mulți ani!». Personal îi spun: «La mulți ani, Mircea!» Este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei din PSD și credeți-mă că sunt extrem de bucuros că astăzi, de ziua lui, sunt la Curtea de Argeș ca să facem niște lucruri bune. (…) Sunt foarte bucuros că sunt aici. Mircea mi-a spus să vin la Curtea de Argeș să semnez acest contract pentru că aveam și varianta să o fac la Pitești. Mă bucur că l-am ascultat, că am venit aici”, a precizat viceprim-ministrul Daniel Suciu la întâlnirea de la Curtea de Argeș, așa cum se poate vedea și pe pagina de facebook a Primăriei.
Trebuie menționat că la Curtea de Argeș a fost semnat proiectul: ”Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil și durabil în Municipiu”, cu o valoarea totală de 40,837,122.56 lei.

Deputatul Drăghici nu a mai fost prezent la Pitești, la semnarea celorlalte proiecte

În cele din urmă, ministrul a ajuns la timp și la Pitești, la întâlnirea de la Consiliul Județean Argeș, unde era așteptat de întreaga echipă a PSD Argeș, în frunte cu președintele Șerban Valeca, prefectul Emilian Dragnea, președintele și vicepreședintele CJ Argeș, parlamentari sau europarlamentari. De menționat că, odată ce și-a făcut moftul, de a semna contractul la Primăria Curtea de Argeș, Mircea Drăghici nu a mai asistat și la semnarea celorlalte contracte. A fost, în schimb, primarul de la Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu. La Pitești, au fost semnate următoarele contracte:
• modernizarea DJ 503 limita judeţului Dâmboviţa – Slobozia – Rociu – Oarja – Căteasca (pe o lungime de 42,46 km) - 99,818,008.40 lei;
• extinderea, dotarea şi amenajarea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti - 10,422,816.26 lei;
• dezvoltarea unui complex de 4 locuinţe protejate şi înfiinţarea unui centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilităţi, în comuna Ciofrângeni - 5,692,228.73 lei;
• reducerea emisiilor de carbon prin eficientizarea energetică a cinci clădiri rezidenţiale din oraşul Topoloveni - 4,440,821.50 lei.
Cele cinci contracte de finanţare semnate în Argeș, săptămâna trecută, sunt în valoare de aproximativ 34 de milioane de euro.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea