Tronsonul Pitești-Curtea de Argeș al Autostrăzii Pitești-Sibiu ar putea fi construit de chinezi!

# Compania este o subsidiară a celui mai mare constructor din China

Asocierea China Railway 14-th Bureau Co Ltd – Viaponte Rom – Viaponte Projetos e Consultoria de Engenharia a reintrat în cursa pentru construirea celor 30 de kilometri dintre Curtea de Argeș și Pitești, parte a mult așteptatei autostrăzi Sibiu-Pitești. Pe 2 aprilie, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis plângerea chinezilor și a obligat Compania de Administrare a Infrastructurii să reia în calcul oferta acestora pentru licitația în valoare de 1,8 miliarde de lei
Clasamentul intermediar al celor mai bune oferte era:
1. TIRRENA
2. CHINA RAILWAY
3. ASTALDI
4. PIZZAROTTI
Între timp, italienii de la Tirrena Scavi au fost descalificaţi din cauză că ar avea datorii la Fiscul italian. La fel ca asocierea condusă de chinezi, italienii depuseseră şi ei pe 11 martie contestaţie la CNSC. Ulterior au renunţat însă la contestaţie, astfel că oferta lor nu se mai ia în calcul la stabilirea câştigătorului.
Chinezii s-au adresat CNSC pe 11 martie, după ce fuseseră scoși din cursă, iar acum au primit câștig de cauză.
China Railway 14-th Bureau este o subsidiară a companiei deținute de statul chinez China Railway Construction Corporation Limited, cel mai mare constructor din această țară și unul dintre cele mai mari grupuri specializate pe lucrări de inginerie și infrastructură din lume. Firma nu a dezvoltat până acum niciun proiect în Europa, însă are în portofoliu mari proiecte de construcție de căi ferate, linii de metrou și autostrăzi în Asia și Africa.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea