George Caval, președintele CCIA: ”Târgul a fost un câștig al întregii comunități de afaceri”

# A IV-a ediție a Târgului Agro Pitești a fost o reușită!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a organizat cea de-a IV-a ediție a Târgului de Echipamente și Utilaje Agricole AGRO PITEȘTI. Evenimentul a fost organizat impecabil și în acest an de președintele CCIA Argeș, George Caval.
Târgul din Argeș este unul dintre cele 5 Târguri Regionale care se organizează anual în rețeaua națională a Camerelor de Comerț din România. Astfel, la deschiderea oficială a evenimentului au fost prezenți reprezentanți din toate domeniile. Au participat președintele Camerei de Comerț și Industrie a României - Mihai Daraban, secretarul general al CCI, reprezentanți ai camerelor de comerț județene, precum și consilierul economic al Ambasadei Cehiei. Nu au lipsit nici reprezentanți ai administrației publice locale și județene, parlamentari, secretari de stat, directori de instituții, oameni de afaceri sau colaboratori ai CCIA Argeș.
Târgul AGRO PITEȘTI a adus o diversitate de expozanți – de la echipamente și utilaje agricole de ultimă generație, echipamente și accesorii, până la produse agroalimentare tradiționale. Și în acest an, ponderea cea mai mare a expozanților, ca suprafață expusă, a revenit  echipamentelor și utilajelor agricole. Nu au lipsit din expoziție nici furnizorii de soluții de finanțare și asigurare sau producătorii de produse tradiționale, care au avut câte un sector dedicat lor. În premieră, anul acesta fermierii și participanții la eveniment au putut admira superbele exemplare din rasa Black Angus. De la eveniment nu a lipsit vițelul la proțap, care a fost oferit de primarul orașului Topoloveni, Gheorghiță Boțârcă. De altfel, duminică - 12 mai, s-a organizat și o tombolă, fiind oferite premii numeroase și extrem de atractive. Marele premiu, ca în fiecare an, a constat într-un porc în viu.

În premieră, în cadrul târgului, secțiune dedicată mediului academic

Ediția din acest an a adus, tot în premieră, în România, o secțiune dedicată mediului academic. Două institute de renume ale cercetării românesti au fost alături de fermierii/participanții la eveniment cu soluții inovative pentru afacerile lor. În cadrul târgului au fost găzduite două conferințe, una a Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Hidraulică și Pneumatică cu tema ”Tehnologii eco-inovative de valorificare a deșeurilor de biomasă – ECOVALDES” și alta a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Stiinte Biologice (INCDSB)  cu tema ”Soluții tehnologice pentru prelucrarea reziduurilor din industria agro-alimentară”.

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț a României: ”Țara noastră, printre primii 10 exportatori mondiali de grâu și porumb”

”Sectorul agricol are o importanță deosebită pentru economia românească, țara noastră având a 6-a cea mai mare suprafață agricolă utilizată dintre țările Uniunii Europene, cu aproape 14 milioane de hectare, și fiind printre primii 10 exportatori mondiali de grâu și porumb. Felicit Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș care an de an, aduce, în atenția publicului larg, Târgul Agro Pitești, eveniment care vine atât în întâmpinarea nevoilor companiilor care activează în acest sector, cât și a potențialilor investitori interesați să-și dezvolte afacerile în țara noastră”, a declarat  Mihai Daraban, președintele CCIR.

George Caval:  ”Vom face tot ce ține de noi să păstrăm tradiția acestui târg și să-l dezvoltăm pe mai departe”

”Târgul Agro Pitești este un eveniment deja de tradiție al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, ajungând anul acesta la cea de-a IV-a ediție. Considerăm că este un câștig al întregii comunități de afaceri, faptul că Argeșul găzduiește un astfel de eveniment și vom face tot ce ține de noi să-l păstrăm și să-l dezvoltăm pe mai departe”, a precizat George Caval, președintele CCI Argeș.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea