Patroana de la „Capitol”, acuzată de evaziune fiscală

Mariana Rambela,  managerul complexului-restaurant “Capitol”, a fost trimisă în judecată, recent, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș fiind cercetată pentru evaziune fiscală și spălare a banilor. Dosarul a fost înregistrat pe 2 aprilie, pe rolul Tribunalului Argeș. Aceasta este acuzată că prin intermediul a trei societăți comerciale, pe care le administra, inclusiv restaurantul „Capitol”, nu a declarat la organele fiscale toate operațiunile comerciale efectuate și veniturile obținute. Problemele au apărut pentru aceasta încă din anul 2016, când procurorii au început urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Un an mai târziu, s-a dispus extinderea urmăririi penale și cu privire la infracțiunea de spălare a banilor.
Mariana Rambela este acuzată că „în perioada ianuarie 2012 – iunie 2015, ca administrator a trei societăți, a omis evidențierea în documentele financiar contabile și nu a declarat la organele fiscale toate operațiunile comerciale efectuate și veniturile obținute, prin închirierea de imobile și organizarea de evenimente festive, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat”. Prejudiciul produs se ridică la peste 1,6 milioane de lei.
De asemenea, femeia de afaceri este acuzată și de săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor. Conform procurorilor, prin cele trei firme pe care le administra, aceasta ar fi „reintrodus într-un circuit aparent legal suma totală de 2.100611,1 lei prin multiple creditări - cu titlu de împrumut asociat - urmate de retrageri succesive cu titlu de restituire împrumut asociat, și cunoscând că banii provin din omisiunea evidențierii în documente financiar contabile a tuturor operațiunilor comerciale efectuate și veniturilor realizate”. Conform surselor noastre, aceasta ar fi realizat circa 560 de acte materiale de depunere/retragere a unor sume de bani.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea