Sute de credincioşi sunt aşteptaţi duminică, 11 septembrie, la resfinţirea Bisericii „Sf. Nicolae” din Călineşti

# Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Înalt Preasfinţitul Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului. 11 septembrie, zi întipărită adânc în memoria oamenilor din lumea întreagă ca o zi a morţii. Se împlinesc 10 ani de la evenimentele tragice din S.U.A. unde au pierit câteva mii de oameni. O zi care va rămâne în istorie ca una în care răul a fost deasupra binelui. Iată însă

că, pentru locuitorii satului Turculeşti, comuna Călineşti, ziua de 11 septembrie va deveni şi una a renaşterii. Pentru că, la această dată, va fi resfinţită biserica cu hramul Sf. Nicolae. Biserică ce a trecut prin mai multe etape de renovare, unele foarte dificile. În momentul de faţă, biserica Sf. Nicolae din Călineşti poate fi asemuită cu o floare. Este frumoasă, este curată, este îngrijită şi, mai ales, iubită de oameni. Curtea bisericii s-a transformat într-un parc de o rară frumuseţe, cu mii de flori, parc dominat de impunătoarea cruce sculptată în lemn, cruce cu o istorie – deşi nu veche – foarte interesantă
Se spune că preotul de aici ar fi visat un călugăr care îi "poruncea" să facă o cruce dintr-un singur arbore. Căutările acestui arbore au durat mai bine de 2 luni până acesta a fost găsit într-o pădure dintr-un sat vecin. Însă din discuţiile cu mai mulţi meşteri în arta lemnului nu ieşea crucea din visul preotului pînă când, după rugăciuni către Bunul Dumnezeu de a scoate omul care va reuşi să  îndeplinească visul, un sculptor român venit din Cipru cu frica lui Dumnezeu s-a întâlnit cu preotul. O altă Minune s-a întâmplat atunci, pentru că acest sculptor, pe numele lui Moise Ioan, a avut un vis asemănător cu al preotului, adică să desăvârşească o cruce mare şi impunătoare.
De atunci au început lucrările  la această Cruce. Simplu nu a fost, pentru că nu se făcea pe plac vrăşmaşului. Lucrarea parcă nu avea finalitate. Chipul Mântuitorului nu ieşea la iveală, unele lucruri se întâmplau ciudat. Rugăciunea şi slujbele la atelierul sculptorului au făcut să înlăture orice deznădejde. Şi iată că se întâmplă, căci, după mai bine de 10 luni  de muncă zilnică,  s-a ridicat pe 14 septembrie 2009, cea mai înaltă cruce de lemn din ţară, măsurând 6 metri. Şi multe vise împlinite…

Iubiti credinciosi,
Cu deosebită dragoste si bucurie sufletească vă invităm să luati parte duminică, 11 septembrie  2011, la Sfânta Liturghie Arhierească de Resfintire a Bisericii cu hramul “Sfantul Ierarh Nicolae” din Protoieria Topoloveni, comuna Calinesti, sat Turculesti.
Ceremoniile prilejuite de acest eveniment se vor desfăsura începând cu ora 08:00.
Tarnosirea si Sfanta Liturghie arhiereasca vor fi oficiate de către Inalt Preasfintitul Calinic, Arhiepiscop al Argesului si Muscelului, înconjurat de un sobor de preoti.
„Pe ctitorii, binefăcătorii, donatorii, miluitorii, ostenitorii şi ajutătorii sfântului locaşului acestuia să-i pomenească Domnul Dumnezeu întru împărăţia Sa.”
Va asteptam cu drag,
Consiliul Parohial impreuna cu
Pr. Paroh Bologea Cosmin

de mic aveam în gând versurile:
Totdeauna lucrul tău
Să-l începi cu Dumnezeu ,
Unde-i El cu Harul Său
Nici un lucru nu e greu.


iar aceste versuri parcă îmi spuneau că în viaţă  totul va fi bine. Important este ca în orice lucrare să ai  gândul bun, curat şi la Dumnezeu, la binecuvântarea Lui.
Bunul Dumnezeu a îngăduit să intru în vara anului 2007 într-o bisericuţă din Călineşti, în calitate de conducător al acesteia. O bisericuţă care cerea suflete şi, în acelaşi timp, ajutor. Eram bucuros pentru că doream să văd puterea lui Dumnezeu în dorinţa unui om de a reclădi cu ajutorul enoriaşilor această "Corabie a mântuirii" şi de a restabili comunicarea cu Divinitatea. Iată că, în pronia divină, Bunul Dumnezeu a îngăduit ca "piatra cea din capul unghiului" - adică biserica din Turculeşti - să îmbrace haină nouă, iar această transformare să primeasca binecuvântarea Lui prin rugăciunea Înaltului Ierarh Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului
Tot ceea ce s-a reuşit să se facă până acum, de la pictură, mochetare, centrală termică, înlocuirea ferestrelor, tencuiala exterioară, placarea cu piatră de munte, pavelele din curte şi altele, s-a făcut prin ofranda oamenilor, unii cu 2 bănuţi iar alţii cu 10, care au dorit să poată lăsa urmaşilor o biserică în care să se adune pentru a-şi lăsa grijile şi gândurile trecătoare.
Din dorinţa de a dovedi aceste lucruri şi de a arăta că tot ceea ce vrei să faci cu sufletul se va întâmpla, mai ales dacă este o lucrare bineplăcută lui Dumnezeu,  şi că lucruri frumoase se pot întâmpla cu adevărat în această lume tehnologizată şi poate deznădăjduită, lansez invitaţia de a participa împreună la acest frumos eveniment şi să purcedem împreună prin Sfântul Altar chiar dacă sunteţi femeie ori bărbat, cu binecuvântarea Ierarhului nostru.

Cu dragoste frăţească  pr.Bologea Cosmin
(Alex SILVESTRU)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea