Primarul din Băbana îi pândește pe romii din afacerea ”șanțul”!

Departe de a se fi terminat, serviciile – prestate sau nu de romi – care au aparținut anului 2011, încă produc efecte nedorite. Unul din cazurile de pomină este cel al Primăriei Băbana, din contul căreia, o firmă înmatriculată la Costești, ”Argecom Metal”, a reușit să tragă peste 3 miliarde de lei vechi. Bani care, desigur, au dispărut imediat din conturile respective.
Litigiul a pornit de la firma Venus Holdrung, care a facturat, primăriei din localitate, trei miliarde de lei vechi pentru șanțuri săpate de-a lungul drumurilor județene. Primarul nu a plătit factura emisă de firma din Costesti, așa că s-a mers la proces. Primăria a câștigat. Romii au cesionat creanța către o altă firmă, Argecom Metal, după care totul a reînceput. Doar că, romii reușesc să ia banii din contul primăriei - cca. 3,3 miliarde lei vechi. După deschiderea procesului de întoarcere a executării, Primăria Băbana a deschis un altul, de poprire a conturilor firmei Argecom Metal. Primăria s-a adresat Judecătoriei Pitești, acțiunea formulată având ca obiect ”întoarcerea executării”. După aproape doi ani de deliberări, instanța le-a dat câștig de cauză, dispunând, prin hotărârea adoptată, returnarea sumei în contul din care a fost luată: ”Admite cererea formulată. Dispune restabilirea situaţiei anterioare prin întoarcerea executării silite a sumei de 338.082 RON şi dobânda legală până la plata efectivă. Obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 300 de lei. Cu recurs în termen de 15 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică de la 06.10.2017 - Hotarâre - nr. 8389/2017”
Desigur, firma ce a pierdut, în cazul de față Argecom Metal SRL, a formulat recurs, la Tribunalul Argeș, în data de 31 ianuarie a.c. Recurs anulat, hotărârea Judecătorie devenind definitivă.

Bebe Ivan, primar: ”Am blocat toate conturile firmei respective, nu avem ce lua deocamdată, nu au nimic”

Doar că, așa cum spune o vorbă, ”prinde orbul, scoate-i ochii!” Nici un leu nu mai era, la data începerii executării silite, în conturile firmei din Costești. Și nu este nici acum, nici în Trezorerie, nici în contul comercial.
Bebe Ivan, primar, Băbana: ”Am blocat toate conturile firmei respective, nu avem ce lua deocamdată, nu au nimic. Așteptăm, însă, pentru că, din diverse informații, am aflat că mai au de încasat bani de la instituții ale statului”.
Nici firma Argecom Metal, pârâta din procesul de mai devreme, nu s-a lăsat mai prejos, ci a deschis, la rândul ei, tot la Tribunal, un proces mai tare decât cel de care tocmai am vorbit! În acesta, cere pârâtei (aici, Primăria Băbana) pretenții de 338.082 lei contravaloare lucrări, dar și 100.000 lei daune interese. Dosarul a fost înregistrat în toamna lui 2017. În data de 17 aprilie 2018, Tribunalul emite Hotărârea 147, prin care: ”Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune şi în consecinţă respinge acţiunea ca prescrisă. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 17.04.2018.”

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea