Sindicatul Automobile Dacia se pregătește de grevă generală

# Ion Iordache (foto), vicelider SAD: „Marți avem Adunarea Generală pentru a hotărî data de declanșare a grevei”

Începute în urmă cu două luni, negocierile pentru contractul colectiv de muncă pe 2019 între Sindicatul Automobile Dacia şi conducerea uzinei de la Mioveni nu au ajuns la vreun rezultat. Marți, 14 mai, ar putea fi stabilită data de declanșare a grevei.
Conflictul de muncă de la uzină nu a fost stins nici în urma concilierii încercată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș, potrivit Legii. „Negocierile de la Dacia sunt în așteptare. Luni (nr.13 mai) mai avem o rundă de negociere foarte importantă. Marți avem Adunarea Generală a Sindicatului Automobile Dacia (SAD) pentru a hotărî data de declanșare a grevei”, ne-a precizat Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Automobile Dacia.
Ultima ofertă a patronatului de la Dacia a fost o creştere salarială de 300 lei, în două tranşe. În schimb, conducerea sindicatului solicită o creștere cu 700 lei.
„Sindicatul Autoturisme Dacia are o cerere scrisă privind o creștere de  700 de lei. Suntem dispuși să negociem. O să găsim soluții până la urmă”, a mai precizat viceliderul SAD.
Greva bate la porțile uzinei Dacia! „Greva este o soluție, într-adevăr una mai dură. Dar sper că vom ajunge la un acord. Situația economică din România este dezastruoasă, inflația este mare, toate lucrurile se scumpesc vizibil în jurul nostrum. Deci, cererea pe care o cerem noi ca sindicat este una corectă”, a mai precizat Iordache.
Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea