Circulație blocată, în Pitești, ca pe vremea lui Ceaușescu

Spiridon Voinescu
Ziua Independenței a fost celebrată, la Pitești, joi, 9 mai 2019, cu mare fast. La Monumentul Eroilor, din  Crinului, au fost prezente mai toate fețele politice ale momentului, în frunte cu Gabriel Bratu, un liant între PDL (actualul PNL), PSD și ALDE. Așadar, un om al uniunii, ce a trecut, ca să nu se supere nimeni, pe la toți. Câteva zeci de persoane au aplaudat momentul. Câteva mii, au înjurat circulația blocată, pe trei străzi, în centru, fix ca pe vremea lui Ceaușescu. Alte cîteva sute s-au  simțit la fel, pe la cozi, la permise, înmatriculări, pașapoarte etc. Adică, la fel ca pe vremea lui Ceaușescu, nu ca pe vremea Independenței.
Poliție Locală din abundență, cu mașini puse de-a curmezișul. Jandarmi cât cuprinde, cu dubele aferente. Erau buni, cu toți, la ghișee, la permise și înmatriculări... Oameni, mai puțini, de fapt mult mai puțini decât forțele de ordine desfășurate. Corul Armatei, Corul Veteranilor, preoți. Sensei Valeca, Prezidente Manu.
De fapt, politicienii veniseră la poze și s-au plictisit îngrozitor. Bratu, cu ochii jucăuși, pesemne după un partid nou. Și vreo funcție. Brătulescu (Simona), de pază. Las` că așa l-a păzit și Valeca... În stânga, Bogdan Ivan (Pro România), poate vizat. De Bratu. Politicieni în Jeep-uri, coroane de flori, gură cască.
Șoferi așteptându-și, la o distanță pioasă, șefii. Cu motoarele pornite, că dieselul e pe banii statului, ce dracu`! (Dracu` încet, să nu audă popii...). La ceva distanță, un ARO al armatei, vechi de vreo treizeci de ani.
În rest, frumos...

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea