După lupte seculare, negocierile de la Uzina Dacia au fost încheiate cu succes

# Ion Iordache, vicelider SAD: „Acum toată lumea trage din plin ca să facem 400 de mii de mașini”

După luni de negocieri, sindicatul și administrația de la uzina Automobile Dacia din Mioveni au bătut palma pentru semnarea contractului colectiv de muncă aferent anului 2019. A fost oferită o creștere salarială cu circa 100 de euro.

„După lupte seculare contractul de la Dacia s-a închis. A fost o negociere pe care o declarăm bună, susținută de toți salariații de la Dacia. Am închis contractul cu o creștere salarială de 400 de lei, la 1 mai, și 80 de lei, la 1 octombrie. Trebuie specificat că această sumă nu este grevată de contribuțiile de 20%... Aceasta a fost ținta noastră. Băieții de la Dacia s-au luptat ca să-și câștige acest drept”, ne-a precizat Ion Iordache,  viceliderul Sindicatului Automobile Dacia.
De asemenea, angajații vor primii și prime suplimentare, în afară de cele prevăzute în contractul colectiv de muncă. „Dincolo de această creștere salarială s-au obținut prime. Se acordă acum o primă de 1.600 lei brut și una de 800 lei”, a mai precizat viceliderul SAD.
Acum, s-a așternut liniștea la uzina Automobile Dacia de la Mioveni.  „A fost la noi, în interior, o luptă. Toată lumea trage din plin ca să facem 400 de mii de mașini”, a concluzionat Iordache.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea