Ansamblul Murgulețul din Popești - locul I la finala concursului de dansuri populare ”Hora”

La Mioveni, duminica trecută, pe 12 mai, a fost sărbătorită Ziua Națională a Costumului Tradițional Românesc. Cu această ocazie, au fost organizate două manifestări culturale deosebite, respectiv finala concursului interjudețean de dansuri populare ”Hora” și parada costumului popular ”România de la Argeș. Noi păstrăm tradiția!”.
Printre participanți, s-a remarcat ansamblul Murgulețul, din Popești, antrenat de instructorul Gheorghiță Iordăchiță, ce a primit ropote de aplauze din partea spectatorilor veniți într-un număr impresionant, semn că românul este mândru și își iubește neamul strămoșesc. Tinerii români  din ansamblul Murgulețul au intrat în concursul ”Hora” cu jocurile și dansurile populare de pe Valea Telermanului și în  jocul lor dumnezeiesc au dansat și spectatorii. Ansamblul Murgulețul a câștigat locul I. După concurs a urmat o paradă a portului popular care a uimit prin frumusețe și armonie.
“Mulțumesc copilași pentru toată sudoarea voastră! Mulțumim soamnei directoare Elena Iagăr pentru frumosul eveniment organizat de ȘCOALA POPULARĂ DE ARTE SI MESERII PITEȘTI.
Multumim d-lui primar Mihai Ion, d-lui viceprimar Cornel Trîncă, doamnei contabil Bădăuță Veronica pentru tot ceea ce faceți pentru noi!
Și, nu în ultimul rând, omului care este alături de noi, Udrea Alexandru” , a scris pe pagina de facebook Gheorghiță Iordăchiță, instructorul ansamblului Murgulețul din Popești.
Așteptat cu bucurie de toți iubitorii și păstrătorii costumului popular, parada costumului popular de Argeș și Muscel a reunit,  în acest an, peste 1000 de oameni.
La ediția  din acest an a apărut și  clipul de prezentare a costumului popular de Argeș și Muscel. A fost reconstruit  un costum de Călușar, aşa cum se purta în secolul trecut, și au fost  readuse în prim-plan mai multe piese care, din păcate, au fost pierdute sau uitate.
Acest proiect nu ar fi fost posibil fără sprijinul celor care au păstrat peste ani straiele strămoșești și care  le-au împrumutat sau chiar le-au îmbrăcat, redându-le astfel strălucirea binemeritată.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea