La Tribunalul Argeș a început un fel de ping-pong cu avocații apărării, în celebrul dosar ”Cheresteaua”

#  La penultimul termen, s-a decis scoaterea din dosar a unor file necunoscute
Este vorba despre dosarul în care liderul grupării cercetate este Ion Andrei, zis ”Brânză”, patronul firmei Andris. Alături de acesta au fost trimişi în judecată membrii clanului ”Brânză”, angajaţi ai firmei Andris și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului, în total fiind 16 inculpați. Dosarul a fost deschis încă din anul 2011, fiind trimis în judecată în 2016. Procurorii Parchetului Tribunalului Argeș au arătat în rechizitoriu un adevărat măcel comis în pădurile din judeţ: „23.000 de copaci tăiaţi fără drept de pe o suprafaţă de 504 ha de teren forestier”.

Înscrisuri necunoscute și nerecunoscute de părți, scoase din dosar

La termenul din 26 martie, al 42-lea termen, s-a constatat încetată delegația unui apărător din oficiu.  Unul dintre inculpați își declară intenția de a da o nouă declarație în cauză, în fața completului, însă altă dată. Instanța dispune și un lucru mai puțin obișnuit, și anume ”înlăturarea înscrisurilor aflate la filele 1337, 1338 şi 1339 din dosarul cauzei, urmând a se încheia un proces verbal privind desprinderea acestora, cu păstrarea numerotării filelor din dosar, având în vedere că niciuna dintre părţi nu îşi însuşeşte respectivele înscrisuri şi caracterul anonim al acestora”. Așadar, file existente la dosarul cauzei, despre care nimeni nu știa nimic, nici cum au ajuns acolo, nici cine le-a introdus.
La termenul din 7 mai, se reia procedura de citare cu câțiva martori lipsă. De asemenea, instanța ia act de rezilierea contractului de asistență juridică încheiat între câțiva inculpați și un avocat. Și așa se ajunge la cel de-al 44-lea termen, care va fi pe data de 28.05.2019. Miza acestor fente? Probabil, prescripția. Care va interveni, în mod cert, dacă se modifică termenele prevăzute de Codul penal, așa cum se vehiculează.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea