Lovitură pentru Parchetul Tribunalului Argeș. Curtea de Apel Pitești a dispus rejudecarea unui dosar de proxenetism

# Inculpații erau condamnați la 5 ani, respectiv 3 ani de închisoare

Decizie surprinzătoare într-un dosar de proxenetism! În noiembrie 2018, judecătorul Tribunalului Argeș i-a condamnat la 5 ani de închisoare pe inculpatul Petru Raia, zis „Inu”, pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și spălare a banilor, iar pe Eusebi Samir Lăcătuș la 3 ani și 8 luni închisoare, pentru aceleași infracțiuni. Cei doi inculpați fac parte din lotul celor 25 de persoane reținute la Câmpulung, în 2016, în urma unor percheziții domiciliare. Decizia instanței nu a fost definitivă, iar inculpații au atacat-o cu apel. Recent, pe 8 aprilie, Curtea de Apel Pitești a decis rejudecarea cauzei, pe motivul că „judecarea cauzei la acea instanţă a avut loc în lipsa unei părţi nelegal citate sau care, legal citată, a fost în imposibilitate de a se prezenta şi de a înştiinţa instanţa despre această imposibilitate, invocată de acea parte”. Astfel, procesul va fi reluat la instanța de fond, respectiv de către Tribunalul Argeș.
„În baza art.421 pct.2 lit.b) Cod procedură penală, admite apelurile declarate de inculpatii RAIA PETRU, LĂCĂTUŞ EUSEBI SAMIR şi petenții L. Carmen Cosmina și B. Ion Alin, împotriva sentinţei penale nr. 437 din 02.11.2018 pronunţată de Tribunalul Argeş... Desființează, în totalitate, sentința și dispune rejudecarea cauzei de către instanța de fond, respectiv de către Tribunalul Argeș. În temeiul art.362 alin.2 Cod procedură penală, combinat cu art.208 alin.5 Cod procedură penală, constată legalitatea și temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă față de cei doi inculpați, pe care o menține... Definitivă.”, se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel Pitești.

Timp de 11 ani a figurat cu zero venituri, dar a deținut mașini de 360.000 euro și proprietăți de 500.000 euro

Conform rechizitoriului procurorilor, Petru Raia, timp de 11 ani, mai exact între 2005-2016, nu ar fi realizat venituri legale și a figurat cu zero venituri. Dar acesta a deținut, prin apropiați, mașini în valoare de 360.000 euro și proprietăți de 500.000 euro. Acesta este acuzat că a determinat-o pe L.C.C. să practice prostituția în beneficiul său și a primit în perioada 2008-2016 prin transfer bancar diverse sume mari de bani. În dosar se arată că „sumele de bani provenite din infracțiunea de proxenetism au fost folosite de inculpat în vederea introducerii lor într-un circuit legal în scopul ascunderii sau disimulării originii ilicite ale acestora pentru achiziționarea, pe numele unor persoane apropiate printre care și L.C. C., de autoturisme de lux, care ulterior au fost revândute fiind achiziționate altele sau bunuri imobile”. Din colecția de mașini de lux pe care inculpatul le-a deținut pe numele celei trimise l-a prostituat se află un Mercedes-Benz AMG G 63, din 2016, cu o valoare de 145.000 euro, asupra căruia organele legii au pus sechestru. Conform rechizitoriului procurorilor, Petru Raia a achiziționat autoturisme în valoare totală de peste 360.000 euro, cu precizarea că acestea nu au fost deținute toate în același timp.
În același dosar, alături de Petru Raia, a fost trimis în judecată pentru proxenetism și Eusebi Samir Lăcătuș. Acesta a determinat două foste iubite, dar și pe actuala iubită să practice cea mai veche profesie din lume. Femeile s-au prostituat în statele Uniunii Europene în beneficiul inculpatului, acesta obținând între 2009-2016 diverse venituri.

Cei doi inculpați – sub control judiciar

În prima hotărâre a Tribunalului Argeș, pe fond, Raia și Samir erau condamnați atât pentru săvârşirea infracțiunii de proxenetism în formă continuată cât și pentru spălare a banilor în formă continuată. Instanța dispunea și confiscarea specială a unor bunuri și sume de bani, printre care: un autoturism Mercedes-Benz AMG G, un Volkswagen Passat CC sau terenuri intravilane. Între timp, procesul a fost reluat la Tribunalul Argeș. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 19 iunie.
De asemenea, pe 22 mai 2019, instanța a menținut față de cei doi inculpați măsura preventivă a controlului judiciar.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea