Uzinele Dacia ar putea intra într-o nouă eră a automobilului

# Fuziune între Renault/Nissan și Fiat/Chrysler? # Alianța ar da naştere celui de al treilea mare producător mondial de automobile.
Proiectul de fuziune între grupul auto francez Renault, proprietarul Dacia, şi grupul italo-american Fiat Chrysler (FCA) "este o adevărată oportunitate pentru Renault şi industria auto franceză", a declarat la începutul acestui week-end, pentru AFP, ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire.
Cu toate acestea, Le Maire a avertizat că statul francez, cel mai mare acţionar de la Renault, "va veghea cu stricteţe la respectarea celor patru condiţii pe care le-a impus pentru acest proiect: respectarea alianţei Renault-Nissan, păstrarea locurilor de muncă şi a uzinelor, o guvernanţă echilibrată şi participarea viitorului grup la proiectul european din domeniul bateriilor electrice".
"Acest proiect oferă un răspuns la provocările tehnologice considerabile cu care se confruntă industria auto: autovehiculul electric, autovehiculul autonome, vehiculul conectat şi permite realizarea sinergiilor necesare pentru a putea investi în aceste tehnologii", a apreciat oficialul francez (bursa.ro).
Consiliul de Administraţie de la Renault urmează să se reunească, marţi, pentru a răspunde la propunerea de fuziune formulată de Fiat Chrysler şi potrivit surselor citate de AFP boardul Renault ar avea în vedere deschiderea de negocieri în exclusivitate cu grupul italo-american.
Propunerea a fost salutat atât de pieţele financiare cât şi de statul francez, dar mai trebuie rezolvate o serie de puncte sensibile.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999.
Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea