Uzinele Dacia ar putea intra într-o nouă eră a automobilului

# Fuziune între Renault/Nissan și Fiat/Chrysler? # Alianța ar da naştere celui de al treilea mare producător mondial de automobile.
Proiectul de fuziune între grupul auto francez Renault, proprietarul Dacia, şi grupul italo-american Fiat Chrysler (FCA) "este o adevărată oportunitate pentru Renault şi industria auto franceză", a declarat la începutul acestui week-end, pentru AFP, ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire.
Cu toate acestea, Le Maire a avertizat că statul francez, cel mai mare acţionar de la Renault, "va veghea cu stricteţe la respectarea celor patru condiţii pe care le-a impus pentru acest proiect: respectarea alianţei Renault-Nissan, păstrarea locurilor de muncă şi a uzinelor, o guvernanţă echilibrată şi participarea viitorului grup la proiectul european din domeniul bateriilor electrice".
"Acest proiect oferă un răspuns la provocările tehnologice considerabile cu care se confruntă industria auto: autovehiculul electric, autovehiculul autonome, vehiculul conectat şi permite realizarea sinergiilor necesare pentru a putea investi în aceste tehnologii", a apreciat oficialul francez (bursa.ro).
Consiliul de Administraţie de la Renault urmează să se reunească, marţi, pentru a răspunde la propunerea de fuziune formulată de Fiat Chrysler şi potrivit surselor citate de AFP boardul Renault ar avea în vedere deschiderea de negocieri în exclusivitate cu grupul italo-american.
Propunerea a fost salutat atât de pieţele financiare cât şi de statul francez, dar mai trebuie rezolvate o serie de puncte sensibile.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999.
Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea