Schimbare la Inspectoratul Școlar! În august îi expiră contractul și lui Tudosoiu

Inspectorul școlar general adjunct Mihaela Crișan a fost înlocuită din funcție după ce acesteia i-a expirat perioada contractuală. În locul ei, Ministerul Educației l-a numit în funcție pe profesorul de fizică Sorinel Fusea. De asemenea, în august îi expiră contractul și inspectorului școlar general Dumitru Tudosoiu.
Săptămâna trecută a avut loc o primă schimbare la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș. În 2015, Mihaela Crișan a dat concurs pentru postul de inspector școlar general adjunct reușind să obțină postul. Recent, acesteia i-a expirat contractul de management. Cum Ministerul Educației nu a mai organizat un alt concurs și nici partidul care a susținut-o inițial (nr. ALDE) nu a mai fost la fel de interesat, Mihaela Crișan a fost înlocuită. În locul ei a fost numit cu delegație până la sfârșitul anului școlar profesorul Sorinel Fusea, de altfel o persoană cu o vastă experiență în domeniul învățământului.

Noul inspector general adjunct: „Eu am venit direct de la catedră”

Sorinel Fusea a fost director la Liceului Teoretic „Iulia Zamfirescu” din Mioveni, din 2006 până în 2017, pentru o perioadă de 6 luni a fost și director adjunct la Liceul „Dinu Lipatti”. Acesta a mai ocupat și funcția de director adjunct la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni.
„Am fost numit până la 31 august. Numirea este de la minister. A fost o hotărâre pe  care Ministerul a luat-o, probabil, ținând cont de experiența mea, de 31 de ani în învățământ. Asta a decis numirea mea. Eu am venit direct de la catedră”, ne-a precizat Sorinel Fusea, noul inspector școlar general adjunct.

Tudosoiu se gândește la o nouă candidatură pentru postul de inspector școlar general

Despre schimbarea din conducerea Inspectoratului am discutat și cu inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu. În august 2019 urmeasă să îi expire și șefului ISJ Argeș contractul de muncă.
„Domniei sale i-a expirat perioada contractuală. A fost 4 ani consecutiv pe acest post în baza concursului obținut la minister, cu contract de management între domnia sa și Ministerul Educației. De la momentul încetării contractului, Ministerul putea să decidă, lucru pe care l-a și făcut de altfel, să nominalizeze tot persoana respectivă sau o altă persoană cu delegație. Ministerul a decis în persoana dl Fusea Sorinel. Doamnei Crișan i-a încetat de drept contractul de muncă. Lucru care se va întâmpla și cu mine prin luna august, când voi împlini 4 ani de contract. La acel moment, Ministerul va decide dacă îmi va da decizie de continuare, dar nu contract, sau va numi pe altcineva până la un nou concurs. Când se va scoate postul la concurs voi participa și eu și alții”, a precizat Dumitru Tudosoiu, șeful ISJ Argeș.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea