Investiţia în mallul din Tudor Vladimirescu este de 80 de milioane de euro, acum fiind în faza de PUZ

# Mihail Vasilescu, partener Prime Kapital, despre investiția din Tudor Vladimirescu: ”Infrastructura necesită o investiţie de peste 6 milioane euro pe care o vom dona municipalităţii la final”
Într-un interviu acordat ziarului Bursa, Mihail Vasilescu, partener ”Prime Kapital”, dezvăluie strategiile și investițiile planificate, pentru următorii ani, ale firmei.  Iaşi, Piteşti sau Târgovişte sunt câteva dintre oraşele în care fondul Prime Kapital investeşte, dezvoltând proiecte pe piaţa imobiliară.
# Reporter: Ce construiţi în Piteşti?
Mihail Vasilescu: În Piteşti avem un proiect de reconversie urbană în apropierea centrului oraşului, mai precis în cartierul Tudor Vladimirescu, dincolo de calea ferată. Avem acolo un site de 13 hectare unde acum se desfăşoară activităţi de industrie grea în apropierea blocurilor. Activităţile care se desfăşoară acum acolo vor fi relocate, astfel încât nu se vor pierde locuri de muncă şi în locul lor inserăm activităţi mult mai prietenoase cu mediul înconjurător şi mult mai potrivite cu ţesutul urban existent în imediata vecinătate. Pe amplasamentul respectiv vom construi un mall de circa 80.000 mp şi o componentă de infras-tructură publică ce lipseşte de foarte mulţi ani din oraş - anume o pasarelă auto şi pietonală ce va lega acel cartier, în care locuiesc mai bine de 16,000 de piteşteni (peste 10% din populaţia Piteştiului), de restul oraşului. Respectiva infrastructură necesită o investiţie de peste 6 milioane euro pe care o vom finanţa din surse proprii şi o vom dona municipalităţii la final. Investiţia în acest proiect este de 80 de milioane de euro, acum fiind în faza de PUZ. Urmează să primim autorizaţia până la finalul aces-tui an - începutul anului următor.
# Reporter: Cum văd autorităţile locale proiectul acesta?
Mihail Vasilescu: Autorităţile şi comunitatea locală susţin proiectul. Am întâlnit însă rezistenşa din partea unui număr restrâns de persoane care, până la apariţia proiectului nostru, nu aveau nimic în comun cu Piteştiul, cu atât mai puţin cu cartierul Tudor Vladimirescu şi cu binele locuitorilor din zonă. Aces-te persoane se folosesc de tot felul de tertipuri pentru obţinerea de beneficii necuvenite. Am depus deja o plângere penală împotriva celor care ne-au şantajat ameninţând cu blocarea proiectului dacă nu le plătim sumele solicitate şi vom continua să ne apărăm viguros drepturile şi să lucrăm pentru finalizarea cu succes a proiectului, a mai declarat Mihail Vasilescu, pentru Bursa.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea