În 2021, Dacia va produce la Mioveni peste 400.000 de mașini

Compania Renault, prin Directorul General Christophe Dridi a inaugurat săptămâna trecută un nou sediu în București, o clădire în care lucrează 3.200 de oameni. Cu această ocazie, Christophe Dridi, director general al Uzinei de Automobile Dacia a vorbit despre amplul program de extindere demerat la Mioveni ce va duce mărirea capacității de producție a uzinei la 406.000 de mașini/an și va necesita construcția de noi clădiri.
Astfel, Dacia va investi la Mioveni 100 milioane euro în doi ani în acest program de extindere, începând deja cu investiții la Presaj și Vopsitorie, dar și la Montaj și Caroserii se vor face extinderi, pentru ca producția să crească în medie cu 15 mașini/oră. Acum, la Mioveni se produc 1.400 de mașini/zi, dintre care 1.100 sunt Duster, însă fără această extindere nu mai poate fi crescută producția Duster care este un model cerut pe piețele din UE. Investițiile pentru extindere vor fi terminate în septembrie 2020, vor fi apoi câteva luni de implementare, iar 2021 va fi primul an în care Dacia va produce la Mioveni peste 400.000 de mașini (mai exact 406.000 este ținta).
Șeful companiei a mai spus că Renault are în plan investiții de 800 milioane euro pe plan local în următorii trei ani și ca exemplu a dat o unitate super-sofisticată de presaj de mare viteză la Mioveni și investiții în producția de prototipuri la centrul de inginerie de la Titu.
Mihai Hiru

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea