Edilul din Băbana le încearcă pe toate! În 2019, invitații și masă la Ziua Comunei, dacă nu ai gunoi!

# Bebe Ivan a dat, anul trecut, invitații la ziua comunei, în schimbul colectării produselor reciclabile

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că edilul din Băbana, Bebe Ivan, le încearcă pe toate. ”Pentru că suntem o comună săracă, trebuie să fim inventivi, altfel nu o scoatem la capăt”, motivează acesta.
Edilul a mers, anul trecut, pe la porțile oamenilor, participând la acțiunea de strângere a produselor reciclabile, iar în schimbul realizării planului propus, le-a oferit invitații la petrecerea câmpenească organizată cu prilejul Zilei Comunei (care se ține, în fiecare an, de Sf. Ilie).
Pentru acțiunea de colectare precedentă, edilul din Băbana a pus la bătaie 300 de invitații la ziua comunei, fiecare invitație fiind de două persoane.
„În primul rând, așa cum se observă, merg din poartă în poartă. Oamenii s-au obișnuit cu mine. Important este că adună produsele reciclabile, mai ales că acestea ne vor scăpa de plata pentru gunoiul produs în comună” – spunea Bebe Ivan.
Primarul de la Băbana a încercat să îi motiveze, suplimentar, pe locuitori și le-a oferit invitații la ziua comunei. „Am 300 de invitații pentru două persoane. Am găsit un sponsor ce oferă o masă câmpenească, iar astfel, în urma materialelor reciclabile oferite, oamenii primesc o masă. Să știți că găsim și doritori…” Locuitorii cunosc deja lecția și ideile inedite. ”Anul trecut (2017, n.r.),  pentru materialele reciclabile am dat porumbei, acum dăm o masă” – a mai spus edilul.

Anul acesta, invitații și masă la Ziua Comunei, dacă nu ai gunoi!

Primarul din Băbana este, realmente, îngrozit de prețul pe care trebuie să îl plătească instituția, mai ales că, odată cu dezvoltarea, vin și cantități de gunoi… în creștere.
Pe ATV, primarul colindă comuna, atunci când se ridică gunoiul, încercând să-i facă, pe localnici, să conștientizeze rolul colectării selective.
Bebe Ivan: ”Oamenii au primit lăzi pentru compost, iar din gunoi, majoritatea materialelor sunt cele plastice. Anul acesta, pentru depășirea cantităților admise, lipim buline roșii la containere, iar premierea se face, la fel ca și anul trecut, cu invitații și masă la Ziua Comunei. Premianți, însă, vor fi aceia care vor reuși să nu producă deșeuri menajere, aceia care vor scoate, la poartă, numai produse sortate (sticlă, hârtie, plastic). Nu putem ajunge în situația în care, dintr-un buget și așa mic, să alocăm mai mult pentru gunoi decât pentru asfaltare, decât pentru investiții în infrastructură.”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea