Tiberiu Avrămescu, unul dintre cei excluși din PNL: „Domnul Miuțescu este mai presus de lege?”

Continuă războiul în PNL Argeș după decizia de sancționare cu excluderea din partid a unui număr de șapte membri. Războiul capătă o formă internă, ce rupe partidul în două grupări: una a tinerilor și a persoanelor care au fost împotriva excluderii colegilor lor și grupul condus de Adrian Miuțescu.
În ediția trecută a săptămânalului „Atitudine în Argeș”, Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, își arăta nemulțumirea față de membrii organizației care au decis să rezolve problemele partidului în instanță în loc să ia act de soluția finală dată în interiorul formațiunii politice. Este vorba despre „episodul” privind pe cei 13 liberali care au dat în judecată Biroul Politic Județean al PNL Argeș pentru a anula hotărârea de dizolvare a BPL Pitești și anularea hotărârilor luate de Comisia de Arbitraj Județeană a PNL Argeș și a Curții de Arbitraj a partidului la nivel național. Vădit iritat de acest proces, Miuțescu preciza următoarele: “Ai dat în judecată PNL în civil, după ce ai parcurs toate etapele partidului și nu ți-a dat dreptate. Nu se face așa ceva, ca membru al unui partid! Te poți lămuri în interior, dar nu te duci și dai în judecată partidul în civil! Doar nu ajung instanțele de judecată civile să facă ordine în partidele politice? Atunci ne-am dus dracului! Înseamnă că noi nu mai facem nimic, ne fac judecătorii politica partidului!”.

Avrămescu:  „Este cea mai aberantă afirmație politică pe care a făcut-o domnul Miuțescu”

Declarația lui Miuțescu a fost comentată de Tiberiu Avrămescu, fost consilier local la Pitești, unul dintre persoanele care au fost excluse din partid, la începutul lunii iulie, de  Biroul Politic Județean al PNL Argeș. Acesta susține că Miuțescu nu respectă nici măcar Constituția României: „Este cea mai aberantă afirmație politică pe care a făcut-o domnul Miuțescu. «Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime. Nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept», se arată în Constituția României, art. 21, alin. 1 și 2. Dacă nicio lege nu poate îngrădi exercitarea dreptului de a te adresa justiției, poate domnul Miutescu să facă asta? Să înțeleg ca domnul Miuțescu este mai presus de lege?”, precizează Avrămescu.
De asemenea, fostul consilier local ne-a precizat că cele șapte persoane excluse din PNL au primit deciziile de excludere și că acestea vor fi contestate în următoare perioadă la Curtea de Onoare și Arbitraj  din cadrul PNL. În caz în care soluțiile nu sunt nici aici favorabile, se va merge în instanță.

TNL Argeș: „Denunțăm public diversiunea unor colegi care au sunat membrii organizației de tineret, încercând să îi convingă să îşi calomnieze colegii excluşi”

Excluderea  liderilor TNL de la nivel local și județean a adâncit problema în PNL Argeș. În apărarea membrilor excluși a sărit și Biroul Politic Local al TNL Pitești care consideră această hotărâre ca fiind  o execuție politică. De asemenea, aceștia fac referire la acuzații grave…
„Biroul Politc Local al TNL Piteşti condamnă execuția politică pe care conducerea PNL Argeş a întreprins-o împotriva liderilor TNL de la nivel local şi județean. Totodată, denunțăm public diversiunea unor colegi din conducerea locală şi județeană care, în ultimele 3 zile, au sunat membrii organizației de tineret, încercând să îi convingă să îşi calomnieze colegii excluşi şi încercând să îi convingă să spună, în interiorul şi în afara PNL, un urias neadevăr şi anume că cei excluşi au îndemnat membrii PNL la boicot. Din nefericire pentru domniile lor, li s-a demonstrat încă o dată că generația tânără din PNL are alte principii şi valori decât actuala clasă politică. În egală măsură, membrii TNL Piteşti le-au demonstrat că realitatea este cu totul alta decât aceea pe care conducerea PNL Argeş vrea să o prezinte public. Asemenea diversiuni nu îşi au locul în PNL, iar cei care le practică trebuie să demisioneze imediat din funcții. Totodată, menționăm că ne aşteptăm la alte asemenea provocări.TNL Piteşti atrage atenția că politica nu se poate face mințind public şi le atrage atenția liderilor PNL Piteşti si PNL Argeş că va denunța, de fiecare dată, asemenea practici. Credem că politica se face cu bun-simț, cu decență, fără diversiuni, nepotisme şi opportunism”, se arată într-un comunicat de presă emis de către departamentul de comunicare al TNL Piteşti.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea