Afacerea ”Șanțul” continuă! Romii din Costești încearcă, din nou, să pună mâna pe banii Primăriei din localitate

# Săptămâna trecută a fost înregistrat, la Tribunal, un nou dosar, cu pretenții de peste 230.000 lei # Primarul Ion Baicea (foto): ”Parchetul a și decis că acel contract este falsificat!!!”

Romii din Costești încă încearcă să profite de pe urma păguboasei afaceri ”Șanțul”, în care s-a încercat oferirea unei mâini de ajutor unei comunități defavorizate. Nu insistăm asupra istoricului afacerii, ar fi nevoie de prea mult spațiu. Iată însă că, insistența romilor, câteodată, dă roade. Aceștia au reușit, prin atacuri succesive în justiție, să golească conturile câtorva primării.

 

Ultima atacată este chiar Primăria Costești, iar ultimul dosar a fost înregistrat joia trecută. În acesta, una din firmele implicate în afacere solicită, în instanță, despăgubiri totale de peste 230.000 lei.
Cum s-a născut suma? Simplu. A fost rostogolită. Inițial a aparținut unei alte firme, care a cesionat creanța, reușindu-se, astfel, investirea cu formulă executorie a contractului de cesiune de creanță. A urmat încercarea de a trage banii din contul instituției.
Primăria s-a opus, tot în instanță, prin cereri de suspendare, chiar anulare a contractului, prin contestații la executare. Și, atât Judecătoria Costești, cât și Tribunalul Argeș, acordă dreptatea autorității locale:

Click AICI pentru vizualizare

Primarul Ion Baicea: Parchetul a și decis că acel contract este falsificat!!!

Romii însă nu se opresc, nu dau semne de acalmie. S-au adresat, din nou, Tribunalului Argeș, solicitând ”pretenţii plata sumei de 230.954,95 lei (130.954,95 lei reprez. creanţa principală,80.000 lei daune interese,20.000pen.stab.prov.).
Primarul orașului Costești pare, însă, liniștit.
Ion Baicea: ”Sunt ani mulți de când aceste firme încearcă să ne ia banii. Sunt falsuri la mijloc, Parchetul chiar a dat o rezoluție în acest sens, arătând că acel contract, prin care noi stabilim cadrul afacerii, este semnat în fals. Nu este ceva nou, vă dați seama, lupta aceasta datează din 2011, adică, de aproape un deceniu…”
Lupta, în instanță, va fi reluată în toamnă, după vacanța judecătorească.

Click AICI pentru vizualizare

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea