Diana Eftene este șefă de comisie în ATOP, semn că s-au terminat specialiștii

#  Pentru accederea Dianei Eftene în ATOP, un consilier PAM a încercat să propună vot secret, poate nu o votau nici PSD-iștii
Diana Eftene, una dintre decidentele, la nivel de județ, pentru ordinea publică, a intrat în echipa ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) cu emoții. Pentru că, la ședința cu pricina, consilierul județean Mihai (Mișu) Tudor, fost pedelist, acum PAM (Partidul pentru Argeș și Muscel), a încercat să propună vot la secret. Riscul era ca frumoasa domnișoară să pice proba, pentru că, spun unele șoapte, nu toți pesediștii o apreciază la justa valoare. Prețedintele CJ s-a opus, însă, având, în spate, explicațiile juristului Ionel Voica. Și frumoasa Diana, asemenea unei zeițe, și-a mai tras un rând frumos în CV, cel de membru ATOP.
Iată stenograma ședinței buclucașe:
Trecându-se la punctul intitulat ” Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea componenței nominale a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Argeș”, preşedintele  Constantin Dan Manu a spus: Așa după cum știți un membru al A.T.O.P a demisionat, mergând într-o deconcentrată aflată în subordinea consiliului județean. Postul a devenit vacant, este pe segmental PSD, propunerea PSD-ului este ca acest post vacant să fie ocupat, prin vot evident, de Diana Eftene. Întrebări? Comentarii? Dacă nu, vi-l supun spre aprobare. Cine este pentru?
Dl consilier județean Mihail Tudor: Un singur comentariu, eu oricum o să mă abțin, dar trebuie vot secret pentru…este vot la persoane, chiar dacă este o singură persoană, așa spune legea.
Dl preşedinte Constantin Dan Manu:  Domnule secretar?
Dl secretar județ Voica Ionel: Este vorba de componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică. Această componentă a fost votată, repartizarea mandatelor pentru fiecare partid. Pentru fiecare partid componența a fost votată cu vot deschis. Nu este un vot cu referire la persoană pentru că nu îndeplinește cele două criterii prevăzute de lege pentru votul la persoană.
Dl consilier județean Mihail Tudor: Care sunt criteriile pentru validare la persoană?
Dl secretar județ Voica Ionel: Nu este o validare de mandat.
Dl consilier județean Mihail Tudor: Nu este validare, dar este într-o comisie, o persoană.
Dl secretar județ Voica Ionel: Legea nu confera calitatea de consilier, o deține deja.
Dl consilier județean Mihail Tudor: Păi nu, legea într-un articol, nu mai știu care este, am uitat, spune că tot ce înseamnă vot la persoane, se face secret.
Dl secretar județ Voica Ionel: Este vorba de art. 45 din Legea nr. 215/2001.
Dl consilier județean Mihail Tudor: Exact.
Dl preşedinte Constantin Dan Manu: Mulțumesc. Alte discuții? Dacă nu sunt, vi-l supun spre aprobare. Cine este pentru? Mulțumesc. Se abține cineva? Mulțumesc. Împotrivă? Niciunul.

Proiectul de hotărâre a fost votat cu 10 (zece) abțineri (domnișoara consilier Eftene Diana Elena, domnii consilieri județeni Alecsei Gheorghe, Bănică Gheorghe, Jinga Valerian, Miuțescu Adrian, Nae Eugen, Postelnicescu Marius Dorel, Tică Manuel, Tudor Mihail și Vasilescu Victor Gabriel ).
Și, dacă tot s-au abținut unii, frumoasa Diana Eftene a primit, în compensare, șefia Comisiei pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanţă şi drepturile omului. Că și domnia sa are drepturi…

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea