Veteranii comunei Bogaţi, omagiaţi de Ziua Eroilor

Împreună cu Înălţarea Domnului, Biserica Ortodoxă mai prăznuieşte şi Ziua Eroilor pentru a cinsti, în acest fel, jertfa celor care au apărat, de-a lungul veacurilor, credinţa ortodoxă şi neatârnarea neamului românesc – elemente indisolubile ale fiinţei noastre naţionale. În comuna Bogaţi,  Ziua Eroilor a fost celebrată creştineşte, după Sfânta Liturghie, printr-o slujbă de pomenire oficiată de un sobor de preoţi slujitori ai bisericilor din Bogaţi şi Suseni, dar şi printr-un spectacol omagial emoţionant, organizat de primarul comunei, Ion Gârleanu.

Primarul din Bogaţi, în uniformă militară

Caracterul solemn al manifestărilor a fost dat chiar de primarul Gârleanu, care a participat la evenimente costumat în ţinuta militară, edilul având gradul de colonel în rezervă. „Este o mare onoare pentru mine, ca militar rezervist, dar şi ca reprezentant al autorităţii publice locale, să pot organiza asemenea manifestări de suflet, prin care să aducem un omagiu înaintaşilor şi străbunilor noştri care şi-au dat viaţa pentru ţară. Am invitat la aceste manifestări 21 de veterani ai celui de-al doilea război mondial, cărora le-am înmânat diplome cu titlul de „Cetăţean de Onoare al comunei Bogaţi”. Ne simţim onoraţi că avem în comuna noastră asemenea oameni şi, prin acest gest simbolic, ca şi prin spectacolul pe care l-am organizat, vrem să le arătăm preţuirea noastră”, a declarat primarul Ion Gârleanu.
După slujba parastasului, oficiat la Monumentul Eroilor din faţa primăriei din Bogaţi, primarul Gârleanu a invitat asistenţa (aproximativ 200 de persoane) în sala de consiliu a primăriei, unde elevi ai şcolilor din Bogaţi şi Suseni, alături de cadre didactice, au susţinut un emoţionat moment artistic. În deschidere, primarul a făcut o surpriză veteranilor participanţi, proiectând scene de luptă ale filmului „Noi, cei din linia întâi”.

Oaspeţi din Dâmboviţa, la Bogaţi

Printre oaspeţii care au onorat invitaţiile făcute de primarul comunei Bogaţi s-au aflat şi două vip-uri dâmboviţene: preşedintele Consiliului Judeţean Dîmboviţa, Florin Popescu şi senatorul Mircea Florin Andrei – cel despre care presa relatează din ce în ce  mai insistent că este principalul favorit în cursa pentru ocuparea fotoliului de preşedinte al PDL Argeş, rămas vacant după demisia lui Cristian Boureanu.
În cele ce urmează, vă prezentăm câteva imagini sugestive ale festivităţilor organizate joia trecută, la Bogaţi, de Ziua Eroilor.
Camil Dalu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea