Corin Boian şi Vali Vişoiu în... Justiţie pentru 10 milioane de euro

Corin Boian, managerul Kranz Eurocenter, împreună cu prietenul şi aliatul Vali Vişoiu, managerul Conarg Construct, au punctat o nouă mare lovitură, atât financiară cât şi de portofoliu. Asocierea celor două firme a câştigat licitaţia de atribuire a construirii Palatului de Justiţie din Iaşi. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 10 milioane de  euro, acestea trebuind finalizate în doi ani. Anunţul de atribuire a fost publicat în UN Development Business şi pe pagina web a Ministerului Justiţiei, contractul fiind atribuit ofertantului ce a depus oferta corespunzătoare având cel mai mic preţ evaluat, respectiv JV SC Kranz Eurocenter SRL; SC Conarg Construct SRL. Valoarea finală a contactului de execuţie pentru Palatul de Justiţie Iaşi este de 42.845.696,72 lei (TVA inclus).
Clădirea care adăposteşte Tribunalul şi Curtea de Apel a fost construită înainte de 1989 şi are circa 5.400 de metri pătraţi. La început, aici îşi avea sediul şi Judecătoria, dar după Revoluţie, odată cu creşterea numărului proceselor, a devenit clar că spaţiul e insuficient. Judecătoria s-a mutat în spaţii închiriate, care însă oferă condiţii improprii atât pentru personalul instanţei, cât şi pentru ieşenii implicaţi în procese
Demersurile pentru un alt sediu au început în 2002, fiind concesionat de la municipalitate un teren de 4.700 mp în Târgu Cucu. Iniţial, şefii justiţiei ieşene preconizau că lucrările se vor desfăşura în perioada 2006-2010, însă până acum nu s-a pus nici măcar o cărămidă. Banii pentru noul palat sunt alocaţi de Banca Mondială, printr-un proiect derulat împreună cu Ministerul Justiţiei. La nivel naţional, suma avută în vedere de acordul de finanţare este de 110 de milioane de euro.
Lucrările ar urma să dureze doi ani. Menţionăm că firmele alese sunt din Piteşti, iar în portofoliul lor figurează complexe rezidenţiale şi comerciale, blocuri de locuinţe şi showroom-uri.
Firma lui Vali Vişoiu construieşte şi la Piteşti sediul noului Tribunal Argeş. Cele două firme au un bun renume pe piaţa construcţiilor, având în portofoliu lucrări ample : cartiere rezidenţiale, parcări subterane şi supraterane, clădiri administrative etc. Laurenţiu STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea