Primăria Cepari l-a dat în judecată pe fostul edil al comunei

# Miza procesului este recuperarea sumei de 62.000 lei

Curtea de Conturi a impus, iar Primăria Cepari s-a conformat.  Primarul Alexei Cristian Ciobanu l-a dat în judecată pe fostul edil, Gheorghe Minculete, pentru recuperarea unui prejudiciu, creat administrației locale, de circa 62.000 de lei.

În urma unui audit desfășurat în anul 2016, Camera de Conturi Argeș a descoperit următoarele nereguli la Primăria Cepari, pe vremea fostului edil Gheorghe Minculete:
- „Au fost efectuate plăţi nelegale din creditele bugetare aprobate pentru cheltuieli cu bunuri și servicii, în sumă estimată de 29.760 lei, reprezentând contravaloarea produselor informatice achiziţionate în baza Contractului nr.1693/10.05.2010 care, în fapt, erau disponibile, la data efectuării tranzacţiilor menţionate, prin intermediul unei alte aplicaţii informatice existente la nivelul UATC Cepari. În timpul misiunii de audit financiar reprezentanții primăriei au stabilit întinderea prejudiciului adus bugetului entităţii, operaţiune din care a rezultat că suma certă a acestuia este de 36.010 lei, din care 29.760 lei reprezintă plăţi nelegale şi 6.250 lei accesorii.
-    Au fost efectuate plăți nelegale din creditele bugetare aprobate pentru bunuri și servicii în sumă estimată de 19.968 lei reprezentând contravaloarea cadourilor acordate fără bază legală pentru serbarea pomului de iarnă. În timpul controlului persoanele cu atribuţii din cadrul entităţii au stabilit întinderea prejudiciului adus bugetului entităţii, operaţiune din care a rezultat că, suma certă a acestuia este de 25.890 lei (19.968 lei plăți nelegale pentru care s-au calculat majorări de întârziere aferente de 5.922 lei)”.
Așa se face că actualul primar Alexei Cristian Ciobanu a deschis o acțiune la Tribunalul Argeș pentru recuperarea unor sume de bani, imputate de Camera de Conturi, de la fostul edil al comunei.  Până în acest moment nu a fost stabilit un termen de judecată
„Este vorba despre o acțiune impusă de Curtea de Conturi pentru recuperarea unor sume de bani, de pe vremea fostului primar. Mi s-a sugerat că trebuie să mă îndrept către fostul ordonator de credit. Și așa am făcut! Doar nu plătesc eu banii de la mine?!”, ne-a precizat primarul Alexei Cristian Ciobanu.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea