Patru tineri au fost excluși de conducerea PNL Argeș fără a se respecta statutul partidului

# Scandal în PNL Argeș – episodul „Citirea statutului”

Harababura din PNL Argeș se adâncește. Asta, în ciuda eforturilor de fațadă ale președintelui Adrian Miuțescu care încearcă din răsputeri să arate că în organizația sa domnește liniștea și pacea. Recent, în Biroul Politic Județean al PNL Argeș, au fost excluși, prin vot secret, șapte persoane. Este vorba de Tiberiu Avrămescu, Florin Baboi, Dumitru Moise, Dragoș Predescu, Flavia Ghițu, Otilia Șerban și Andrei Moșteanu. Nemulțumiți de excludere, aceștia au contestat decizia la Comisia de Onoare și Arbitraj Județeană a PNL Argeș (COAJ).

Decizia acestei comisii a fost surprinzătoare pentru Miuțescu și gașca sa, care vorbesc despre un „blat” politic, dar perfect normală pentru membrii excluși. COAJ a PNL Argeș a stabilit că în cazul a patru dintre cei șapte membri vizați, decizia de excludere din partid „reprezintă doar o propunere de sancționare cu excluderea din PNL adresată Colegiului Director Județean (CDJ) al PNL Argeș” pentru că aceștia dețineau funcții la nivel de județ, ci nu doar la nivel local. Iar decizia semnată de Robert Badea, președinte COAJ, și de secretarul Alexandru Marin spune alb pe negru că „pune în vederea Biroului Politic Județean organizarea CDJ pentru aplicarea sacțiunii în termen de 30 de zile de la adoptarea deciziei cu propunerea de sancționare”. Cum limita de organizare a CDJ era 3 august iar acest lucru nu a fost realizat, decizia de excludere a celor patru membri ( Dragoș Predescu – vicepreședinte TNL Argeș, Flavia Ghițu – vicepreședinte TNL Argeș, Otilia Șerban – secretar General al TNL Argeș și Andrei Moșteanu – prim-vicepreședinte TNL Argeș) ar trebui să fie anulată, iar în cazul în care se dorește în continuare excluderea acestora demersurile trebuie reluate de la zero.

Tofan: „Dl. Badea Robert a interpretat cum a vrut el”

Cert este că acum lupta pe acest subiect se dă pe articolele din statutul partidului. Gelu Tofan, purtătorul de cuvânt al organizaţiei judeţene şi vicepreşedinte al filialei, îl acuză pe președintele COAJ a PNL Argeș că „a interpretat cum a dorit el”. De alfel, PNL Argeș a contestat decizia.
„Dumnealui (nr. Robert Badea) s-a pronunțat fără să ceară un punct de vedere, așa cum a crezut dumnealui de cuviință. Nici nu a dat termen, nu a convocat pe nimeni. Adică un singur om interpretează statutul cum vrea și dă peste cap o decizie pe care au luat-o 23 de membri BPJ”, a precizat Gelu Tofan.
Purtătorul de cuvânt al PNL Argeș ne-a mai precizat: „Aia nu este decizie ce au dat ei (nr. COAJ a PNL Argeș). A dat un punct de vedere președintele care este în acest moment dl. Badea Robert, dar ar fi trebuit mai întâi să consulte Comisia Națională de Statut. A interpretat cum a dorit dumnealui. A interpretat că cei patru au funcții de conducere la TNL, dar TNL este o organizație internă, iar funcțiile de conducere sunt în Biroul Județean , nu în biroul lor de tineret. A confundat o funcție la județ cu una pe care unii dintre ei nici măcar nu o au. Adică s-au trecut acolo fictiv. Au făcut niște procese  verbale că s-au ales singuri. Nu sunt nici la București înregistrate. Au făcut CDJ fără să anunțe pe nimeni. Așa cum le stă lor în caracter să facă. Deocamdată nu e soluționată problema lor, când o să fie definitivă vă anunț”. Concluzia finală a lui Gelu Tofan a fost că: „Noi mai facem curățenie, mai depesidăm PNL-ul, m-ați înțeles?”.

Gelu Tofan a fost contrazis de Postelnicescu

Legat de adresa comunicată de Comisia de Onoare Și Arbitraj Județeană a PNL Argeș, prim-vicepreședintele PNL Argeș, Marius Dorel Postelnicescu, ne-a precizat: „Nu am foarte multe informații. Această decizie sau adresă de la Curtea de Onoare Județeană, eu am  văzut-o pe whatsapp. Nu am prea multe  amănunte pentru că noi la județ, fiind vacanță, nu ne-am  întâlnit în ședință. Cei care sunt la nivel de municipiu sau localitate pot fi sancționați de către Birou Permanent Local, cei care au funcții la nivel de județ pot fi sancționați la nivel de Comitet Director Județean, care se întâlnește din trei în trei luni prin for superior BPJ-ului. (...) Trebuie văzut dacă cei patru fac parte din TNL Argeș. Dacă fac parte se discută la nivel de CDJ, dacă nu fac parte decizia trebuia luată la nivel de BPJ, cum s-a și luat de altfel. Aici este problema. Președintele TNL Argeș trebuia să aibă un birou și acel birou, cu oamenii din interior, avea reprezentare la nivel de județ. Și atunci puteau fi excluși dacă greșeau la nivel de Comitet Director Județean. Dar dacă nu sunt în BPJ cei patru? Nu am această informație dar se poate găsi”.
George Hristescu:

„S-a făcut un abuz de putere. Au vrut să îi dea pe oamenii aceștia afară!”

În schimb, George Hristescu, președintele TNL Argeș, susține că patru dintre cele șapte persoane care au fost excluse din partid fac parte din TNL Argeș. Așadar, excluderea acestora putea fi făcută decât prin vot secret în Colegiul Director Județean, lucru care nu s-a făcut. „Nu s-a citit din nou statutul. O parte din persoanele excluse Dragoș Predescu, Flavia Ghițu, Otilia Șerban și Andrei Moșteanu sunt toți membri la TNL Argeș. Ei au fost aleși odată cu mine de CDJ-ul de la TNL. Trebuia convocat un CDJ și pentru ei, pentru a-i da afară. Aceeași veche poveste ca în situația mea. Se pare că nu au învățat din greșeală. Au încercat să facă un abuz de putere. Au vrut să îi dea pe oamenii aceștia afară!”, ne-a precizat George Hristescu, președintele TNL Argeș.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea