Hai cu el, la Curtea de Apel! Primăria Băbana a scăpat de inundații, însă nu scapă de procesul cu Apele Române

Pe  2 octombrie 2018, Administrația Bazinală de apă Argeș (ABAAV) a pierdut, definitiv, procesul cu Primăria Băbana, proces cu miză de 1,25 miliarde de lei vechi.  Iată însă că, în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, s-a deschis o nouă cale de atac, cale pe care cei de la ABAAV nu au refuzat-o!
La începutul verii anului trecut, o hotărâre judecătorească emisă de o instanță a Judecătoriei  Pitești venea să tulbure somnul frumos al reprezentanților instituției cu un buget uriaș, dar cu realizări puțin vizibile. Hotărârea cu pricina a pus, în curtea Administrației Apelor Argeș, cheltuielile provocate de ieșirea unui pârâu din albie, pârâu care a distrus, pe o porțiune însemnată, un drum proaspăt asfaltat. Astfel, ABAAV, o instituție cu excedent de 3.000 de miliarde de lei vechi, care nu se prea omora însă reparațiile și decolmatările, a devenit, brusc, atentă. Și nu numai atentă, ci și bună de plată. Culmea, un sărac (Primăria Băbana, una din cele mai sărace administrații locale nu numai din județ, ci și din întreaga țară) a îndrăznit să ceară socoteală bogatului care, deși pare greu de crezut, încasează bani pe toată apa care curge prin regiune.

Iată hotărârea Judecătoriei Pitești
Tip soluție:
Admite în parte cererea
Soluția pe scurt: Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtele (ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ APELE ROMÂNE ȘI ADMINISTRAȚIA BAZINALĂ ARGEȘ-VEDEA, n.r.) la plata către reclamantă a sumei de 125.309 lei reprezentând contravaloare servicii de reabilitare. Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Primarul comunei Băbana - Ivan Vasile Bebe şi Primăria comunei Băbana ca fiind introdusă de către persoane fără calitate procesuală activă. Admite în parte cererea de majorare a onorariului de expertiză de la 1.000 lei la 1.500 lei şi obligă reclamanta la plata diferenţei de onorariu de expertiză în cuantum de 500 lei. Obligă pârâtele la plata către reclamantă a sumei de 1.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariu expert. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Piteşti. Pronunţată în şedinţa publică de la data de 13.04.2017.
Document:
Hotărâre  4514/13.04.2017

Tribunalul Argeș  a decis: ABAAV este bună de plată. Definitiv!

Cu numai o zi înainte de expirarea termenului, cele două bogate instituții amendate au contestat hotărârea Judecătoriei Pitești la instanța superioară, adică la Tribunalul Argeș. Dosarul format, cu numărul 23064/280/2014, înregistrat la data de 20 noiembrie 2017, s-a judecat în doar o repriză, adică mai repede decât la fotbal: ”Respinge  apelurile ca nefondate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 02.10.2018. Document: Hotărâre  3967/2018  02.10.2018”
Pe scurt, înseamnă că rămâne ca la Judecătorie, iar cei de la Ape, sunt buni de plată.
Salvați de clopoțel: o decizie, din ultima parte a anului trecut, a ICCJ, vine în ajutorul ABAAV, aceștia beneficiind, astfel, de o ultimă cale de atac. Așadar, ABAAV s-a adresat Curții de Apel Pitești. ”Definitiv”-ul Tribunalului a devenit nedefinitiv, așa încât, prin octombrie, se judecă din nou...

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea