Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș a fost gazda unui proiect internațional

Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș, în calitatea sa de partener în proiectul ERASMUS+ “VEPA”, a fost gazda celei de-a doua întâlniri de lucru a membrilor consorțiului, constituit pentru a ajuta la crearea la nivelul Uniunii Europene a unui cadru unitar de lucru în domeniul învățământului vocațional. 
Partenerii VEPA au analizat răspunsurile pe care peste 150 de planificatori VET le-au dat unui chestionar, dezvoltat special pentru acest proiect, care a vizat identificarea nevoilor lor, astfel încât să se poată defini clar sarcinile planificatorului VET. Această activitate a permis să punem bazele dezvoltării viitoarelor sarcini prevăzute de proiect, în primul rând definirea competențelor planificatorului VET, împărțite în cunoaștere, competențe, responsabilitate și autonomie.
La final, participanții la întâlnire au avut ocazia să participe la o vizită de studiu la compania Ronera S.A., ca un exemplu de bune practici, pentru a discuta despre strategia acestora de a-i întâmpina pe cursanții care aplică învățarea bazată pe muncă (WBL) și cum îi ajută să dobândească cunoștințe și competențe cu aplicare directă pe piața forței de muncă.
Îmbinând experiențele din țările de origine ale membrilor, proiectul are ca obiective finale elaborarea: • Ghidului pentru învățarea față-în-față, adresat atat formatorilor de planificatori VET cât și planificatorilor VET înșiși;  • E-Cursului pentru planificatorii VET; • Unui instrument de evaluare online pentru VET.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea