Începe apelul în dosarul de trafic de droguri al lui „Alex Copil Bătrân”

Alexandru Mihăilescu, zis și “Alex Copil Bătrân” sau “Alex Santiago”, a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de închisoare, cu executare, pentru trafic de cocaină în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel de inculpat. Judecata, în această speță, va începe pe 20 noiembrie la Curtea de Apel Pitești. Inculpatul se află în acest moment în stare de arest la domiciliu.
Alexandru Mihăilescu, un apropiat al fostului fotbalist Adrian Mutu, este un personaj cunoscut în showbiz. Acesta fost prins în flagrant, pe 6 februarie, în timp ce vindea cocaină unor ofițeri sub acoperire, în parcarea unui mall din Pitești. Pe 19 iunie, instanța l-a condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare.

Monitorizat de doi ani

Alexandru Mihăilescu era monitorizat de aproape doi ani de către DIICOT sub suspiciunea că vindea droguri în Bucureşti, Piteşti şi Curtea de Argeş. Monitorizarea a fost făcută încă din aprilie 2017, atunci când la DIICOT Piteşti s-a înregistrat un denunţ împotriva acestuia pentru trafic de droguri. La câteva luni de la începerea cercetărilor, în anturajul lui Alexandru Mihăilescu a fost introdus un investigator sub acoperire, care a cumpărat mai multe cantități de droguri de la acesta. În cele din urmă, inculpatul a fost suprins în flagrant delict în timp ce-i vindea investigatorului droguri. Alexandru Mihăilescu este prieten foarte bun cu Adrian Mutu, fiind nelipsit de la petrecerile fostului internaţional român.

„Alex copil bătrân” și-a recunoscut vina

Chiar dacă Alexandru Mihăilescu și-a recunoscut vina, instanța nu i-a redus din pedeapsă, susține cancan.ro. ”Instanța apreciază însă că recunoașterea săvârșirii faptei de către inculpat nu poate constitui circumstanță atenuantă judiciară care să atragă reducerea pedepsei sub minimul special, reducerea pedepsei urmând a primi eficiență prin aplicarea disp. art. 396 alin.10 C.pr.pen., în acest sens fiind și jurisprudența constantă a instanței supreme. Inculpatul va executa pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare în regim de detenție în condițiile art.60 C.penal, întrucât această pedeapsă este superioară limitei de 3 ani închisoare prev. de art.91 alin.1 lit.a C.penal, astfel încât nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege pentru a se putea dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Totodată, i se va interzice inculpatului exercitarea dreptului de a fi ales în autorități publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de 2 ani, de la rămânerea definitivă a prezentei sentințe”, au decis magistrații.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea