Consiliul Județean Argeș, bun de plată, la Sibiu

# În plus, instituția a fost reprezentată de un avocat, angajat pe baza unei Hotărâri din… 2014

Iată că, în dosarul directorului Badea, de la Evidența Populației, Consiliul Județean începe să transpire serios. Pentru că a început să piardă și bani, dar să facă și pași greșiți. Instanța, după cum se știe, a decis ca în cursa vinovăției-sau nu, să rămână numai cei care au votat. Adică cei ai PSD-ului, personalități cu un puternic individualism, care, încă de pe vremea respectabilului Constantin Nicolescu, ridică mâna automat la propunerile șefului, fără să se gândească sau să comenteze.
Consilierii din opoziție  ai C.J. Argeș s-au trezit că sunt chemați de Consiliul Județean în calitate de parte în procesul pe care fostul și actualul director de la Evidența Populației, Viorel Badea, l-a intentat împotriva celor 22 care au votat, în ședință secretă, pentru desfacerea contractului său de muncă.  Numai că, aleșii PNL, P.M.P și P.A.M spun că o parte au lipsit de la respectiva ședință, iar cei prezenți nu și-au exercitat dreptul de vot, nefiind de acord cu măsura luată împotriva angajatului.
Tribunalul de la Sibiu , le dă dreptate:
”Ia act de renunțarea reclamantului Badea Viorel Marian la acțiunea formulată în contradictoriu cu pârâții Bratu Gabriel si Turturoiu Liliana Maria…Respinge excepția lipsei dovezii calității de reprezentant a apărătorului pârâților, excepție invocată de reclamant. Respinge excepţiile lipsei capacităţii procesuale de folosinţă si exceptiile lipsei calităţii procesuale pasive invocate de pârâții Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Secretarului Judeţului Argeş Voica Ionel si Comisia de Disciplina din cadrul Consiliului Judetean Arges . Respinge în principiu ca inadmisibile cererile de chemare in judecata al altor persoane (intervenţie fortata) formulata de paratii Consiliul Judeţean Argeş şi Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş cu privire la urmatorii consilierii judeţeni din cadrul Consiliului Judeţean Argeş : ALECSEI GHEORGHE, BADIU MARIANA, BĂNICĂ GHEORGHE, DRĂGUŢOIU DAN, ILIESCU GHEORGHE, JINGA VALERIAN, MIUŢESCU GHEORGHE-ADRIAN, NAE EUGEN, TICĂ MANUEL, TUDOR MIHAIL, POSTELNICESCU MARIUS-DOREL şi VASILESCU VICTOR-GABRIEL, precum și cu privire la consilierii județeni BULF CORNEL CĂTĂLIN și DIMA EDUARD-ŞTEFAN, și obligă pârâții Consiliul Judeţean Argeş şi Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş la plata către BULF CORNEL CĂTĂLIN a sumei de 1000 lei cheltuieli parțiale de judecată precum și la plata către DIMA EDUARD-ŞTEFAN a sumei de 1000 lei cheltuieli parțiale de judecată”.

Scurt dialog din stenograma ședinței ce a avut loc în 27 iunie la Consiliul Județean Argeș. Punctul ”Diverse”

Dl. consilier județean Tudor Mihail: Voiam să vă întreb să ne prezentați și nouă, nu acum, într–o ședință viitoare în baza cărei hotărâri de consiliu județean sau în baza cărui act legislativ ați achiziționat servicii juridice pentru procesul de la Sibiu, pentru că acolo a fost consiliul județean, președintele consiliului județean, consilierii județeni au fost reprezentați de către un avocat. Părerea mea e că trebuia hotărâre de consiliu județean.
Dl. preşedinte Constantin Dan Manu: Domnule secretar, putem da un răspuns?
Dl. secretar de județ Voica Ionel:  Această hotărâre a consiliului județean există și se referă atât la consiliul județean cât și la structuri subordonate consiliului județean.
Dl. consilier județean Nae Eugen: În care mandat, domnule secretar?
Dl. consilier județean Tudor Mihail:  Rugămintea mea, domnule secretar, dacă pot să trec zilele următoare sau să-mi transmiteți un mesaj să-mi spuneți din ce an și numărul ca să o am și eu.
Dl. preşedinte Constantin Dan Manu: Da, corect.
Dl. secretar de județ Voica Ionel: Da, sigur, fără nicio problemă.

Mai mulți consilieri județeni susțin că nu știu de nici o Hotărâre pentru angajarea unui avocat extern, iar dacă nu există, atunci angajarea a fost făcută cu încălcarea dispozițiilor legale, CJ având  compartiment juridic. Plătit regește, dealtfel…
Contactat telefonic, secretarul județului, Ionel Voica, ne-a declarat:  Discuția s-a închis de atunci, Hotărârea a fost transmisă.
# Redactor: Am vorbit ieri cu domnul consilier județean, nu primise nimic
Ionel Voica (râzând): Eeeee…
# Redactor: Pot să vă trimit, atunci, o solicitare, pe 544, să ne trimiteți și nouă Hotărârea?
Ionel Voica: Noi i-am trimis pe mail. Dacă nu-și verifică mailul, eu ce să zic…

Într-un târziu, lucrurile s-au lămurit: în 2014, s-a dat o hotărâre de C.J., prin care se aprobă achiziționarea de servicii juridice. Nu are un termen, așa că este valabilă la infinit, nu contează că atunci erau alți consilieri județeni, alt președinte, alte procese. Tot înainte!...

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea